Smølfer overtager hele verden

På lørdag den 25. juni vil flere steder i verden blive overstrømmet af blå smølfer i anledning af en global smølfedag - i København foregår smølfe-orgiet i Tivoli

Her er en spansk blå smølf, der skal fejre global smølfedag på lørdag i en landsby, der i dagens anledning bliver malet helt blå.(Foto: Santiago Prez Trujillo/Sony Pictures)
Her er en spansk blå smølf, der skal fejre global smølfedag på lørdag i en landsby, der i dagens anledning bliver malet helt blå.(Foto: Santiago Prez Trujillo/Sony Pictures)

Det elskelige små blå figurer, der her i Danmark har fået navnet smølferne, blev skabt af den belgiske tegneseriekunstner Pierre Culliford med tilnavnet Peyo, der blev født den 25. juni i 1928. Derfor bliver der netop på lørdag den 25. juni afholdt global smølfe-dag i hele verden for at fejre den succesrige tegneserieforfatter, der døde i 1992.

Guinness Rekordbog vil være til stede i flere byer i verden for at registrere rekordforsøg for 'flest smølfe-udklædte mennesker nogensinde' inden for 24 timer. Det er filmselskaberne Columbia Pictures og Sony Pictures, der i hele verden har koordineret den globale smølfe-dag. Og det sker selvfølgelig også for at lave et reklamefremstød for den længe ventede 3D biograftegnefilm 'Smølferne', der har premiere i de danske biografer den 25. august.

Smølferne indtager storbyerne
Blandt de byer, der deltager i rekordforsøget som del af den Globale Smølfe-dag, er Bruxelles i Belgien (Peyos hjemland); Athen i Grækenland; Scheveningen (Haag) i Holland; Dublin i Irland; Mexico City i Mexico; Panama City i Panama; Warszawa i Polen; Moskva i Rusland; Johannesburg i Sydafrika; New York i USA og London i England.

Blandt arrangementerne i Smølfeoplevelsen forvandler man i London ‘The O2 Arena’ til ‘The 'O-Blue’ og i New York vil der være et stort familie arrangement i New Yorks 'SMØLF Street Blueport' (også kendt som South Street Seaport); foruden i Belgien, hvor Peyos familie vil være til stede for at fejre begivenheden. Derudover vil der være globale SMØLFE arrangementer i mange andre lande; herunder i den spanske landsby Júzcar i Malaga – en af Andalusiens berømte hvide landsbyer, der er kendt for deres karakteristiske hvidvaskede mure – deltager i arrangementet ved male hele byen blå til lejligheden.

Smølfe-orgie i Tivoli
I København finder det lokale arrangement sted i Tivoli, hvor deltagerne kan prøve ansigts maling, møde Smølfine, Klumpesmølf og Gammelsmølf, deltage i store danse optrin, skattejagt, og mange andre sjove oplevelser.

Den kommende 3D film 'Smølferne' tager udgangspunkt i den onde troldmand Gargamel, der jager Smølferne ud af deres landsby og gennem en magisk port. De ender et helt andet sted, nemlig i storbyen New Yorks berømte grønne område Central Park. De små, temmelig iøjefaldende blå/hvide spilopmagere må nu bruge al deres energi og kreativitet for at finde en vej tilbage til deres landsby inden Gargamel finder ud af, hvor de er blevet af.

Filmen er instrueret af Raja Gosnell og produceret af Jordan Kerner. Manuskriptet er af J. David Stem & David N. Weiss, Jay Scherick & David Ronn, inspireret af en historie af J. David Stem & David N. Weiss og baseret på Peyos figurer og univers.

1 af 4 I den spanske landsby Júzcar i Malaga, en af Andalusiens berømte hvide landsbyer, der er kendt for deres karakteristiske hvidvaskede mure, har man i anledning af smølfe-dagen malet alle husene blå.(Santiago Prez Trujillo/Sony Pictures)
2 af 4 Unge spanske børn varmer op til den internationale smølfe-dag på lørdag.(Foto: Santiago Prez Trujillo/Sony Pictures)
3 af 4 Blå trøjer og hvide huer er smølfernes traditionelle påklædning. (Foto: Santiago Prez Trujillo/Sony Pictures)
4 af 4 Her er en spansk blå smølf, der skal fejre global smølfedag på lørdag i en landsby, der i dagens anledning bliver malet helt blå.(Foto: Santiago Prez Trujillo/Sony Pictures)
0 kommentarer
Vis kommentarer