Danmark har sat verdensrekord i kunst

I forbindelse med gadefesten Distortion har hundredvis af danskere sat rekord i verdens største kunstlektion

København og Danmark har fået en ny verdensrekord. Det skete torsdag, da hundredvis af festglade mennesker deltog i en malefest på Nørrebro i forbindelse med gadefesten Distortion.

Rekorden, der indtil i går tilhørte Tyskland, blev slået med otte personer i kategorien 'the worlds largest art lesson', altså verdens største kunstlektion. Den nye rekord lyder nu på 817 personer og tilhører som sagt København.

Verdensrekordforsøget, som fandt sted under festen Copenhagen Paint Party, blev overvåget og registreret af en repræsentant fra Guinness.

'Det Ukendte Mesterværk - et billede af det åbne København', er titlen på maleriet, som tog form under kyndig styring af De Sorte Spejdere, Anders Lund Madsen og Anders Breinholt.

Det færøske kor Mpiri åbnede ballet med sang og de første penselstrøg blev sat med Bjørn Nørgaards pensler.

I godt en time udfoldede 817 personer sig på det store lærred, mens frivillige registrerede og talte de mange kreative deltagere.

Billedet er 100 x 2,44 meter, og skal efter Distortion på turné i København.

Initiativtager Georg Emil Klem og foreningen Yabba Yabba har i 2009 og 2010 stået for lignende Paint Parties i Botanisk Have og på Dronning Louises Bro.

0 kommentarer
Vis kommentarer