MGP-drengene sagde nej til pladekontrakt

De vil ikke gå på kompromis med deres musik. Derfor takkede A Friend in London nej til en pladekontrakt efter Dansk Melodi Grand Prix

Sebastian Vinther Olsen har påtaget sig mange af de opgaver et pladeselskab normalt klarer. Han besvarer mails og arrangerer møder med pressen. - Nogen skulle jo gøre det, griner han. (Foto: Ole Frederiksen)
Sebastian Vinther Olsen har påtaget sig mange af de opgaver et pladeselskab normalt klarer. Han besvarer mails og arrangerer møder med pressen. - Nogen skulle jo gøre det, griner han. (Foto: Ole Frederiksen)

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): De drikker sig meget sjældent fulde, selvom det egentlig ligger til deres fag. De passer deres seng, selvom tilbuddene om vilde nattefester vælter ind i disse dage. De er med andre ord ret ambitiøse de fire drenge fra A Friend in London.

Ikke en gang da Ekstra Bladet møder dem på deres hotel dagen efter, de har kvalificeret sig til finalen i Eurovision Song Contest - eller mere dansk Europæisk Melodi Grand Prix - er der tømmermænd at spore hos Tim, Aske, Esben og Sebastian fra bandet.

Det blev til et par øl i hotellets bar sammen med kollegaerne fra Finland. Derefter var det med at få set dyner, inden fredagens prøver venter i Düsseldorf Arena.

Ikke klar
A Friend in London er allerede godt på vej til at få gang karrieren i Canada. Og bandet er også blevet tilbud en pladekontrakt i Danmark. Men det tilbud takkede de nej til.

- Den plade skulle ud i forbindelse med Grand Prix'et, og det er vi ikke klar til. Det ville være blevet et dårligere produkt, end det vi kan levere, siger Sebastian Vinther Olsen.

- Det kunne selvfølgelig have givet et mersalg lige her og nu, men ved at vente ved vi, at vi kan levere et bedre produkt, siger den kompromisløse guitarist.

Indspiller i Canada
Mens A Friend in London altså takkede nej til en dansk kontrakt, så er der skrevet under i Canada. Bandet skal indspille deres sange derovre i juni og juli og efter planen er plade færdig til udgivelse i september eller oktober..

- Hvad så med Danmark?

- Altså hvis ikke nogen vil udgive den, så gør vi det selv, siger Sebastian Vinther Olsen til Ekstra Bladet.