Teatrets aktører bliver fejres med priser

To klassikere og et stykke moderne dansk drama er nomineret til Årets Reumert 2011, der uddeles for 13. gang

Det er igen tid til at trække i gallatøjet og finpudse takketalen, når Danmarks største scenepris Årets Reumert skal uddeles for 13. gang. Det sker den 8. maj på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Tre stykker er nomineret til prisen for Årets Forestilling, som gives til den bedste danske opsætning inden for alle genrer. To klassikere og et nyt, moderne drama kæmper om æren.

De nominerede er "Hjem til jul" på Aalborg Teater og "Forbrydelse og straf" samt "Den unge Werthers lidelser" begge på Det Kongelige Teater.

Fra verdensbilleder til mord og selvmord
"Hjem til jul" handler om Michael, der bor i København, men er taget hjem til jul i Aalborg. Hele hans verdensbillede bliver vendt på hovedet, alt går galt, og han kan ikke vende tilbage til København.

I "Forbrydelse og straf" slår skuespilleren Thure Lindhardt sin pantelåner ihjel. Derefter er det svært at vaske blodet af samvittigheden. "Forbrydelse og straf" af Dostojevskij er før blevet kaldt verdens bedste kriminalhistorie.

"Den unge Werthers lidelser" er bygget på en brevroman af Goethe. Werther bliver hovedkulds forelsket i den skønne Lotte, som allerede er så godt som forlovet. Til sidst må Werther opgive ikke bare Lotte, men sit eget liv.

Til Årets Instruktør er Elisa Kragerup nomineret for blandt andet "Den unge Werthers lidelser", Rolf Alme for "Hjem til jul" og Catherine Poher for "Elskende".

De nominerede til Årets Kvindelige Hovedrolle er Hanne Windfeld for "Anna Sophie Hedvig", Ina-Miriam Rosenbaum for blandt andet "Hitler on the Roof" og Lotte Andersen for "Lykke Bjørn".

De nominerede til Årets Mandlige Hovedrolle er Henning Jensen for "Jeppe på Bjerget", Mads M. Nielsen for "Udslet Hornsleth" og Nicolai Dahl Hamilton for "Den unge Werthers lidelser".

Juryen består af 12 teaterkritikere, kulturjournalister og markante kulturpersonligheder inden for branchen, der sammen finder frem til de nominerede og vinderne.

Årets Reumert 2011 finder sted på Det Kongelige Teaters Gamle Scene søndag den 8. maj klokken 19.00.