Four Jacks genopstår

Four Jacks bliver til ’More Jacks’ med Heick, Rossen, Lohmann og Asholt på ny turné

Keld Heick, Stig Rossen, Jesper Asholt og Jesper Lohmann glæder sig til både at skulle spille i Tivoli igen til sommer og at skulle på tour landet rundt. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Keld Heick, Stig Rossen, Jesper Asholt og Jesper Lohmann glæder sig til både at skulle spille i Tivoli igen til sommer og at skulle på tour landet rundt. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Da de fire herrer, Keld Heick, Jesper Asholt, Jesper Lohmann og Stig Rossen i 2008 valgte at ’genoplive’ legendariske Four Jacks som en teater-musik-forestilling, der handlede om historierne bag kvartetten, havde de ingen idé om, hvilken succes de kastede sig ud i.

Men efter godt 100 forestillinger over det ganske land efter premieren i Tivoli og efter en masse forespørgsler fra det medlevende og interesserede publikum, er de fire nu blevet enige om en ny omgang - denne gang med titlen ’More Jacks’

- Showet skal handle om den famøse nytårsaften, hvor John Mogensen, Poul Rudi, James Rasmussen og Bent Werther valgte at opløse Four Jacks. Og for at få disse ting på plads har vi fået hjælp af den eneste herboende fra bandet, James Rasmussen. Poul Rudi bor i USA, og de to andre er døde. Så lige nu er det one king and four jacks, der arbejder sammen, griner Stig Rossen.

Opløst over en fyraftensøl
Den aften, Four Jacks gik i opløsning, havde de fire hårdtprøvede - og for nogles vedkommende særdeles tørstige sjæle - haft fem job. Det sidste var i Odd Fellow Palæet i København, og det var deres bedste koncert nogensinde. Men ’samspillet’ mellem de fire haltede, og da de gik ud for at drikke fyraftensøl, besluttede de at opløse bandet, hvilket faktisk havde været på tale i nogen tid.

- Vi har fundet cirka 50 numre, som vil kunne bruges til vores nye show. Og heraf skal vi bruge 24-25. Blandt dem vil være ’Tapre Ørn’, og den glæder Lohmann og jeg os særligt til, for her får vi en kærkommen chance til at kysse offentligt igen, fortæller Rossen med et skønt ansigtsudtryk.

- Kysse som i snave?

- Ja. Der skal rigtigt byttes mundvand. Jeg skal være Tapre Ørn, og Stig skal være den smukke indianerprinsesse med et bastskørt om sin vævre skikkelse, tilføjer Lohmann.

- Da vi turnerede med vores ’Four Jacks’-show, gik det op for os, hvor meget publikum lever med i denne musik. F.eks. kan jeg huske, da vi spillede på Jelling Festivalen kl. 12. Egentlig havde vi ingen forventninger til et show midt på dagen, men da vi gik på, var der nærmest landsholdsstemning. Det var helt vildt, for her var både de yngre og de ældre, siger Heick.

Sjove episoder fra fortiden
Af samme grund er Rossen, Lohmann, Asholt og Heick vilde med at få lov til at arbejde sammen igen.

- Vi har det fantastisk sammen. Og vi glæder os til både at skulle spille i Tivoli igen og til at skulle på landevejen. Vi har det som en flok små drenge, der skal ud og hoppe i vandpytter, forklarer Asholt.

Blandt de ting, som kommer til at krydre det nye show, er en del ’Bent Werther’-historier.

F.eks. er det ingen hemmelighed, at Werther drak tæt. Af samme grund havde han en ualmindelig rådden mave, som han ustandseligt valgte at tømme for gasser i tour-bilen. Derfor måtte bilen jævnligt stoppe, mens de øvrige - ledsaget af Werthers skraldgrin - for ud for at kunne trække vejret.

Men den slags hævner sig.

Derfor lavede de tre andre en practical joke med ham. Da bilen på en tur kørte igennem Vejle, gjorde Mogensen Werther opmærksom på, at han havde mistet en hjulkapsel på sin Renault Dufines. Mogensen vidste, hvor der lå en autoophug, og mens kammeraterne afledte Werthers opmærksomhed, afleverede han hjulkapslen hos autoophuggeren, hvorpå Werther gik ind og købte sin egen hjulkapsel.

Og der er mange flere historier i samme skuffe.

Blandt andet om dengang Werther var udeblevet fra session. Allerede dengang var han musiker, så MP’erne vidste godt, hvem de skulle hente. I hjemmet blev de mødt i døren af lillebroren, som mente, at Bent var på værelset. I det tomme værelse åbnede MP’erne den store skabslåge, og ud sprang en munter Bent Werther, som inviterede på kaffe.

Far til syv - mindst
I forhold til så mange andre var Werther også en produktiv herre på børnefronten.

Han havde tre i Sverige plus fire i Danmark, så der var nok at se til

- Vi har da mødte nogle stykker, som har præsenteret sig som Werthers børn, og så tænker man jo ’nå endnu én’, smiler Heick.

’More Jacks’ har premiere i Glassalen i Tivoli med ledsagelse af Tivolis Big Band mandag den 30. maj 2011. Og manuskriptet, som skal kæde alle de kendte sange sammen er skrevet af Wase og Fuglsang.