Anders Lund Madsens søn i Anders And

Torsdag kan læsere af Anders And stifte bekendtskab med Storm And. Han er stærke inspireret af Anders Lund Madsens søn

Anders Lund Madsen vil gerne skrive for Anders And igen. (PR-Foto)
Anders Lund Madsen vil gerne skrive for Anders And igen. (PR-Foto)

Når Anders And nummer 48 torsdag rammer de danske kiosker, bliver det med en lidt skævere og skørere historie end normalt.

Det er nemlig Anders Lund Madsens til tider ret krøllede hjerne, der er står bag hovedhistorien 'Den højeste And i Jorden'.

- Jeg har skrevet historien for at imponere de folk, jeg kender. Blandt andet min søn Storm, og manden der reparerer min computer og hedder Rod til efternavn. De er på hver deres måde skrevet ind i historien. Miniændernes leder hedder Storm van And, og han er meget skotsk i sin påklædning, fordi min søn elsker alt skotsk. Rod har også fået sin egen plads, siger forfatteren.

Andersine bliver kidnappet
I 'Den højeste and i Jorden' kæmper Andersine for at vinde 'Det gyldne løg', prisen for Andebys flotteste have. Men under de sidste forberedelser bliver hun kidnappet af miniænderne, der bor langt inde i Jorden. Miniænderne hjemsøges af en uhyggelig drage, der holder alle deres kvinder fanget. De skal bruge Andersine til at udruge de æg, de har gemt siden kvinderne forsvandt for 40 år siden. Ellers kan miniændernes slægt ikke føres videre. Anders og ungerne må selvfølgelig komme Andersine til undsætning og heldigvis ved de, hvordan man omgår den mystiske drage . . .

LÆS OGSÅ: Talkshow-vært skriver Anders And-blad

- Det meste af historien foregår jo hos miniænderne under jorden, og der er fyldt med alle mulige rødder fra træer og blomster og grøntsager og den slags. Rod og rødder. Jeg har lovet at skaffe Rod en plads i historien, så det bliver han glad for, siger Anders Lund Madsen, der har været meget glad for at skrive til ande-bladet.

Vil gerne skrive igen
- Det er jo en ære at få lov at skrive en Anders And-historie. Så jeg håber læserne bestormer Egmont og mig med breve, så jeg får lov til at skrive en historie igen, siger han.

Og det er slet ikke utænkeligt. Da ænderne i uge 37 besøgte Danmark i historien 'Turen går til Danmark' og hilste på blandt andet Dronning Margrethe, Lars Løkke og Sidney Lee blev bladet udsolgt i 3321 butikker landet over. Og da Anders And fire uger senere allierede sig med Olsenbanden kunne Egmont Serieforlaget ligeledes notere et markant øget salg.