Chanee og N'evergreen vandt Grand Prix

Chanee og N'evergreen vandt årets Melodi Grand Prix foran Bryan Rice

Chanée og N'Evergreen vandt med duetten 'In a moment like this'. (Foto: René Schütze)
Chanée og N'Evergreen vandt med duetten 'In a moment like this'. (Foto: René Schütze)

Det bliver Chanée og N’evergreens 'In a moment like this', der skal repræsentere de danske farver ved Melodi Grand Prix i Oslo.

- Jeg tror hele tiden, at jeg vågner lige om lidt. Det er helt vildt!, sagde Christina Chanée på pressemødet efter sejren.

I valget af duoen får Danmark lidt ekstra hjælp til at kapre østblokkens stemmer - den ene halvdel, Tomas N'Evergreen, er nemlig en populær stjerne i Rusland.

Chanee og N'evergreen kæmpede i finalen imod Bryan Rice om vinderpladsen - i det, jurymedlem Chief One kaldte 'det endelige opgør mellem old-school og ny-school Grand Prix'.

Der var ifølge Felix Smith så tæt løb imellem de to sange, at værterne måtte trække tiden lidt ekstra ud, for at stemmerne kunne fintælles.

Hård semifinale
Inden seerne nåede frem til finalen, skulle fire af aftenens ti sange dyste mod hinanden to og to i en semifinale:

Simone med 'How will i Know' var oppe imod Chanée og N’evergreens 'In a moment like this', mens Silas og Kat kæmpede imod Bryan Rices 'Breathing'.

Afgørelsen af, hvilke fire sange, som skulle videre til semifinalen lå for andet år i træk dels hos seerne og dels hos en fagjury på seks medlemmer. Seer-stemmer og dommerstemmer havde hver halvtreds procents vægt i udvælgelsen.

Vinderen fik seerne dog selv lov til at vælge ved de efterfølgende to afstemninger.

Forvirring om vinderfavoritter
Det var et ekceptionelt spændende Grand Prix i år, med mange navne i spil som kandidater til vinderskamlen:

Størst favorit var nok Simone, men også Jens Marni, 'Chanée og N’Evergreen', Bryan Rice og Sukkerchok var i betragtning som vindere af Grand Prixet.

Silas Holst, som også er kendt fra 'Vild med Dans', beviste dog også, at han var populært ansigt ude i stuerne: Han høstede kraftigt bifald, da han skulle på scenen med 'Come come run away' - og landede sig dermed en plads i semifinalen.

Styr på værterne
Felix Smith og Julie Berthelsen var aftenens værter, et job de klarede uden at sætte en fod forkert - undtagen når det var med vilje.

Scenen var, i bedste firser-stil, udstyret med vandgrave, og værterne slap ikke for en tur i baljen.

Keld Heick og Jørgen De Mylius, som også var hyret ind til lejligheden, havde til gengæld held til at holde sig på det tørre.

De to Grand Prix-oldtimers var hevet ind som underholdende element og diskede da også op med et par anekdoter undervejs ('Kan du huske dengang, Erling Bundgaard havde bøvl med den nye datamaskine') og, til stor fryd for Grand Prix-fans, en kavalkade over tidligere Grand Prix.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter