Annonce:
Annonce:

Politiken-journalist skampulet af Hornsleth

Provo-kunstneren Kristian Hornsleth er vred på Politiken-journalist over kritisk artikel. Nu har han anbragt hende i en mildest talt upassende situation

Hornsleths collage er ikke faldet i god jord hos journalisten Camilla Stockmann. (Foto: hornsleth.com)
Hornsleths collage er ikke faldet i god jord hos journalisten Camilla Stockmann. (Foto: hornsleth.com)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Han elsker at provokere, kunstneren Kristian Hornsleth. Og mange mener givetvis, at der er tale om provokation for provokationens skyld.

Han er således manden, der som et kunstprojekt har skudt penge i våbenindustrien, fået fattige afrikanere i landsbyen Buteyongera i Uganda til at ændre deres navn i bytte for grise og geder og indsamlet menneskerblod, der skal sænkes ned i Marianergraven - jordens dybeste sted.

Og nu har han så i vrede over Politiken-journalisten Camilla Stockmans kritiske artikel om Hornsleths management, der angiveligt betjener sig af løgn, begået en collage, hvor den kontroversielle kunstner har anbragt hendes ansigt på et billede, hvor en kvinde bliver - undskyld udtrykket - røvpulet af en sort mand, mens to andre pornohingste venter på deres tur.

Annonce:

- Enhver kvinde, der pludselig ser sig selv i den situation i et billede, vil føle det nedværdigende. Det er tænkt sådan, og det er modtaget sådan, siger Camilla Stockmann til Politiken.

Hun ønsker ikke at uddybe sit forhold til Kristian Hornsleth over for ekstrabladet.dk, men nøjes med at henvise til sine udtalelser i ovennævnte artikel.

Kunstneren selv forklarer, at billedet er lavet 'for at tage en yderposition i forhold til det højt hævede, kulturkritiske. Det her er det modsatte af Prada-Politiken, alt det lækre og rigtige. Det her er det urigtige, det forkerte og det svinske. Det skal minde hende om, at kulturen ikke kan undvære de ting', siger han til Politiken.

Kristian Hornsleth sidder i møde, men skulle ringe til ekstrabladet.dk i løbet af de næste timer - med mindre naturligvis, at kunstnerens management, som Camilla Stockmann skriver, er fuld af løgn ...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: