Louisiana tordner frem mod besøgsrekord

Aftenåbningerne på kunstmuseet Louisiana har banet vejen for en mulig besøgsrekord i år

Efter en succes Picassoudstilling og en våd sommer med en flot arkitekturudstilling, er Louisiana godt på vej mod at få det højeste besøgstal nogensinde i museets 53-årige historie.

Frederiksborg Amts Avis skriver, at besøgstallet i denne uge forventes at runde 495.000 gæster, samtidig med at museet har åbnet dørene til en varm og farverig efterårsudstilling med værker af Paul Klee og Cobrakunstnerne.

Hvis årets sidste tre måneder går lige så godt som de første ni måneder, kan besøgstallet runde 660.000 mennesker. Det er 20.000 flere end det legendariske år 1994, hvor museet viste værker af Monet.

- Hovedhistorien er, at aftenåbent på Louisiana er blevet så fantastisk populært, siger Louisianas direktør Poul Erik Tøjner med henvisning til den ændring i åbningstiden, som museet gennemførte i 2008.

Som det første museum i Norden gav Louisiana publikum mulighed for at se på kunst på fire hverdagsaftner om ugen, og det har flyttet noget af publikumspresset fra weekenden og øget omsætningen i cafeen.

Efter en ombygning er cafeen desuden sluppet af med de lange køer, som har plaget museumsgæsterne i mere end ti år, og museumsbutikken er desuden nyindrettet.

- Og selvom en kvart million mennesker så vores Picasso-udstilling, så er det ikke én udstilling som har trukket hele besøgstallet, understreger Tøjner.

- Det vil være hele årets udstillinger og en lang række af vores andre aktiviteter, og det er mere i Louisianas ånd end Monet-året, hvor alene Monet trak 448.000 gæster, siger Poul Erik Tøjner til Frederiksborg Amts Avis.