Distortion-festival: - I år rydder vi op efter os selv!

Den københavnske gadefestival - der begynder i dag - tiltrækker tusindvis af festglade unge, der efterlader et spor af skrald. I år lover festivalen dog rydde op efter sig selv

Gaderne flød med skrald efter sidste års Distortion-festival. I år bliver det anderledes, lover arrangørerne. (Polfoto: Jonas Højgaard)
Gaderne flød med skrald efter sidste års Distortion-festival. I år bliver det anderledes, lover arrangørerne. (Polfoto: Jonas Højgaard)

LÆS OGSÅ: Interview med Distortion-bagmanden: - Fem dage i paradis!

LÆS OGSÅ: Danmarks største gadefest

Sidste år blev den københavnske gadefestival så velbesøgt, at skraldespandene i byen slet ikke kunne følge med de mange tomme øldåser og paptallerkner, der fulgte i sporet på de festende unge.

Efterfølgende blev Distortion-bagmændene kritiseret for ikke at have styr på planlægningen af rengøring og oprydning. Derfor har de i år taget konsekvensen og udarbejdet en grundig plan.

- Vi ved det godt. Allerede nu er gaderne ramt af bange anelser om beskidte og skraldfyldte gader i halen på Distortion Festival. Men bare rolig – vi er nemlig klar til at vise, at vi er opgaven moden. Under Distortion 2011 er indsatsen omkring renhold betydeligt opprioriteret. Vi vil vise, at vi tager området meget seriøst. Målet er at efterlade os både rene gader og et godt indtryk, siger Christian Langballe fra Distortion.

I praksis betyder det, at festivalen har afsat dobbelt så mange ressourcer til rengøring og oprydning end sidste år.

Hjælp fra Roskilde Festival
Derudover samarbejder Distortions egne rengøringshold endnu tættere sammen med Københanvs Kommunens Center for Renhold, der kommer og fejer og spuler gaderne, efter Distortions rengøringshold er færdige. Derved bliver gaderne gjort rene to gange efter hver gadefest.

Derudover stiller også Roskilde Festival forskelligt materiel til rådighed. Alle tiltagene handler ifølge Distortion om, at 'vi tager de mange, festramte lokalbeboere, og deres omgivelser, alvorligt'. Festivalen meddeler desuden, at de håber at ovenstrående vil den øgede fokus på rengøring vil give flere lokalbeboere lyst til at deltage

0 kommentarer
Vis kommentarer