Amerikansk hetz mod Melodi Grand Prix

'Det er lidt som tre timers American Idol sunget på esperanto, hvor din mor har lavet koreografien'. Sådan lyder en blog i en amerikansk avis om 'Eurovision Song Contest'

Den amerikanske blogger fremhæver især showets bizarre optrædener, underlige kostumer og kultursammenstød. Hvis man husker det spanske indslag i sidste års Grand Prix, er man tilbøjelig til at give ham ret. (Foto: AP)
Den amerikanske blogger fremhæver især showets bizarre optrædener, underlige kostumer og kultursammenstød. Hvis man husker det spanske indslag i sidste års Grand Prix, er man tilbøjelig til at give ham ret. (Foto: AP)

Det er næppe rønnebærrene, der er sure for Ben Widdicombe, der er journalist på den anerkendte avis New York Times.

Amerikanerne er som bekendt ikke med i det internationale Melodi Grand Prix, men nu er interessen måske så småt ved at blive vakt på den anden side af Atlanten.

I hvert fald forsøger Widdicombe på humoristisk og overbevisende vis at forklare sine amerikanske landsmænd, hvad Melodi Grand Prix egentlig er for en størrelse, og hvorfor de bør følge det på nettet til maj.

Hvad enten man er Grand Prix-fan eller ej, må man give Widdicombe, at han er både sjov og opfindsom i sine malende beskrivelser.

'Ligesom fodbold og Kylie Minogue er 'Eurovision Song Contest' et internationalt kulturfænomen, som aldrig har fanget det amerikanske publikum', skriver han, før han forklarer, hvad showet/konkurrencen går ud på:

'Det er lidt som tre timers American Idol sunget på esperanto, hvor din mor har lavet koreografien. Men det er samtidig det sjoveste, du kan lave på internettet uden et kreditkort'.

Hug til Norge og Grækenland
Måske er danske Brinck ganske enkel for kedelig for den amerikanske blogger. Den danske finalist slipper i hvert fald for at komme under luppen. Det er mere, end man kan sige om årets norske deltager. Alexander Rybak får hårde ord med på vejen:

'Han ligner en på 14 og smiler som om, han har nippet til bedstemors brandy'.

Heller ikke det græske bud slipper så let. Sakis Rouvas bliver kaldt det græske svar på Ricky Martin, dog med en forfærdelig sang.

Ben Widdicombe hjælper sine landsmænd, der ikke kan se showet på amerikansk tv med et link på sin blog til Grand Prix'ets hjemmeside, hvor de kan følge showet live fra Moskva 16. maj.

Samtidig kommer han med en advarsel til sine fellow americans:

'Hvis du planlægger en tur til Europa denne sommer - hvor de i øvrigt fortsat kalder natklubber for 'disco' - vil begge disse sange sætte sig på din hjerne'.

Læs hele Ben Widdicombes blog her.