Chok: Batman skal dø i morgen!

Den maskerede tegneseriehelt, der i syv årtier har holdt Gotham Citys kriminelle underverden i skak, dør, når næste nummer tegneserien kommer på gaden i morgen

Film batman lever i bedste velgående. Men tegneserieversionen af ham dør torsdag. (Foto: AP)
Film batman lever i bedste velgående. Men tegneserieversionen af ham dør torsdag. (Foto: AP)

Batman er et hit. Et stort hit.

Den seneste film om den kappeklædte hævner, Christopher Nolans 'Dark Knight', der havde premiere i sommer, nærmer sig en omsætning på en milliard dollars.

Men lige så godt går det tilsyneladende ikke for tegneserieversionen af selv samme superhelt.

Faktisk ser det ud til at gå så skidt, at tegneserieforlaget DC Comics ser ud til helt at aflive figuren i dens nuværende form.

Batmans alter ego, milliardæren Bruce Wayne, vil nemlig ifølge forlaget lide en skæbne værre end døden, når nummer 681 af tegneserien kommer på gaden i morgen.

Magasinet Comic Book Resources har interviewet skotske Grant Morrison, der har været en af forfatterne på serien siden 2006. Og han bekræfter de grusomme nyheder.

- Det, jeg gør ved dem, betyder en skæbne værre end døden. Det bliver noget, man slet ikke ville regne med ville ske med de her fyre, siger forfatteren til avisen, og hentyder naturligvis til Batman og hans tro, om end lidt fimsede følgesvend Robin.

Batman bliver ikke den første superhelt, som er blevet aflivet. DC Comics forsøgte også at tage livet af Superman i 1992, men måtte digte et spektakulært comeback til figuren efter dramatiske fald i læsertallene.

Så hvem ved – måske skal Gothams forbrydere ikke føle sig for sikre endnu…