Annonce:
Annonce:

Interview: Ud på det dybe vand

Uden at kunne stille sikkerhed har komponisten Jesper Winge Leisner satset 20 millioner for at få en musical ud af 'Den eneste ene' - men det ligner en succes

Jesper Winge Leisner har det bedst i kulissen, siger han. Det tidligere Rocazino-medlem har skrevet musikken sammen med Thomas Helmig til 'Den eneste ene', der har haft 700.000 billetter i forsalg. (Foto: Claus Lunde)
Jesper Winge Leisner har det bedst i kulissen, siger han. Det tidligere Rocazino-medlem har skrevet musikken sammen med Thomas Helmig til 'Den eneste ene', der har haft 700.000 billetter i forsalg. (Foto: Claus Lunde)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur
Manden har sat så utrolig mange lydspor efter sig i den musikalske verden, at han burde være en af landets mest kendte kunstnere. Alligevel tøver de fleste med at nikke genkendende til navnet Jesper Winge Leisner.

Med i Rocazino
Den 53-årige komponist, der på sine ældre dage har vundet både Grammy og Robert for bedste soundtrack til Susanne Biers film 'Den eneste ene', og som debut-producent har satset 20 millioner kr. på at producere filmen som musical i Forum, Frederiksberg, har det bedst med at stå i kulissen og opleve, at andre synger og spiller hans musik. Til den aktuelle musical har Thomas Helmig også bidraget.

Tilbage i 1980'erne stod Jesper Winge Leisner ganske vist selv på scenen i det populære pop-orkester Rocazino, som han skrev al musikken til. Men siden har han komponeret filmmusik og gennem sit reklamebureau La Familia bl.a. produceret oplysningskampagner for Sundhedsstyrelsen.

- Kulissen passer mig rigtig godt. Jeg har stor glæde af at lave ting og se dem blive ført ud i livet af andre, som har et helt andet talent, end jeg nogensinde har haft. Jeg kan godt lide at løse en opgave. Når en instruktør beder om en titelmelodi til en film, synes jeg, der er skønt, at der ligger et manuskript og en historie, man skal være med til at skabe sammen med andre, siger Jesper Winge Leisner.

- Er du i familie med Otto Leisner?

- Ja, det er jeg faktisk, men vi har ikke nære relationer. Min far og Otto var vist grandfætre. Vi har skam mødt hinanden.

Grøn producent
- Så er der dig og Thomas Helmig som kompagnoner?

- Vi har skrevet hver vores sange. Det er sådan, vi arbejder bedst. Vi snakkede om, hvem der skulle lave hvad.

- Du er nybegynder som producent?

- Fuldstændig grøn. Det er fantastisk, og jeg har ikke fortrudt et eneste øjeblik, at jeg har givet mig i kast med det.

- Hvor er det lige, man får 20 millioner kr. fra?

- Man tager lige et greb i lommen, du. Nej, så enkelt er det ikke. Det skønne ved det her er, at jeg havde ganske lidt penge med hjemmefra. Kun nok til at finde det kreative hold, der skulle til. Jeg valgte at snakke med alle de andre mennesker, som skulle levere det tunge materiel til forestillingen - dét, der koster.

- Jeg ville super-gerne have, de var med, men de kunne ikke få penge, før de var tjent. Jeg kunne ikke stille sikkerhed for 20 millioner kr., men måtte forlade mig på, at folk troede så meget på projektet, at de ville gå med og vente på, at vi havde solgt billetterne, så vi kunne svare enhver sit. Folk havde tillid til, at jeg ville gennemføre.

Musical-forestillingen i Forum byder på mulighed for både middag og 'afterparty' med tilhørende alkoholiske drikke. Det var Jesper Winge Leisners reklamebureau, der i sin tid lavede Sundhedsstyrelsens kampagne mod spiritus med de kendte og umulige begrænsninger på 21 og 14 ugentlige genstande.

Dans hver aften
- Er du ikke bange for, kampagnen har virket lidt for godt, nu da du selv skal sælge sprut?

- Nu handler kampagnen ikke om, at man ikke må drikke, men at man skal drikke fornuftigt.

- Man kan vel også nappe alle de 21 genstande på en enkelt aften?

- Det er præcis hvad kampagnen går ud på, man ikke skal. Jeg har også lavet motions-kampagnerne, og vi har motion i Forum, altså dans. 30 minutter om dagen - det passer meget godt.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: