De slås om Det Internationale Melodi Grand Prix 2014

København byder ind med tre steder, der skal tage kampen op med tre jyske byer

Kampen om at huse Det Internationale Grand Prix næste år står mellem disse seks steder.
Kampen om at huse Det Internationale Grand Prix næste år står mellem disse seks steder.

Klokken 12 i dag udløber fristen for at ansøge om at huse Eurovisionen 2014, og ifølge Ekstra Bladets kilder vil fire byer melde deres kandidatur.

Her vil vi have Grand Prix-showet

Ikke overraskende har Herning sendt en ansøgning til DR. Uldbyen, som DR’s underholdningsafdeling de senere år har udviklet et tæt kærlighedsforhold til, har alene i år lagt arena til ’X Factor’-finalen, ligesom det var på scenen i Boxen, at Emmelie de Forest triumferede foran 15.000 tilskuere under Det Danske Melodi Grand Prix i januar.

- Vi vil med glæde holde Det Internationale Melodi Grand Prix, bekræfter adm. direktør i Messecenter Herning, Georg Sørensen, der står bag den officielle ansøgning.

Velforberedte hoteller
Det har længe været umuligt at få et hotelværelse i Herning i maj næste år, hvilket mange har tolket som om, at det det var sikkert, at byen ville få værtskabet, men forklaringen skal findes andetsteds.

- Vi har blokeret 90 ud af vores 119 værelser i fire uger næste år til Grand Prix’et, oplyser Lone Nissen, hotelchef for Eyde, byens ældste hotel, hvis nu DR vælger at sende verdens største sangkonkurrence til den midtjyske hede.

Fængslende Grand Prix
Det prøver de dog at forpurre 80 km østpå, hvor Horsens opfordrer DR til at ’tænke ud af Boxen’. For den østjyske by har planer om at lægge glastag oven på gården i det gamle statsfængsel, hvilket vil give plads til 12.000 tilskuere.

- Det er sejt at lave det i et fængsel. De sidste mange år har scenen under Det Internationale Melodi Grand Prix bestået af et blankt gulv og en videoskærm. Man skal kunne huske byerne fra hinanden, siger leder af fængslet og koncertarrangør Frank Panduro, der også har sendt en ansøgning i dag på vegne af den østjyske by.

Fredericia byder ind
Men også lidt længere sydpå gør man sig håb om at kunne vise sig frem for 150 millioner tv-seere. Trekantområdet med Margrethe Hallerne i Fredericia i spidsen har meldt sig ind i kampen i 11. time.

Fredericia vil være vært for Melodi Grand Prix

- Vi sender en ansøgning, oplyser Fredericias borgmester, Kenny Bruun Olsen til Ekstra Bladet.

Alle tre jyske byer vil dog få hård konkurrence fra hovedstaden, som der har været stor spænding om, hvad ville byde ind med. Ekstra Bladet kan afsløre, at Wonderful Copenhagen med op til 10 mio. kr. i ryggen af Københavns Kommune klokken 12 offentliggør tre forslag til, hvorfra der næste år kan lyde ’Good Evening Europe’

Tre bud fra hovedstaden
Ligesom i 2001 er Parken igen i spil. Danmarks nationalarena kan rumme op mod 45.000 tilskuere og er dermed et selvfølgeligt forslag fra København. Og mens der har været gættet lystigt på både Forum, Ballerup Super Arena og Bella Center, har de alle måttet kigge langt efter en anbefaling fra Wonderful Copenhagen. For turistorganisationen foreslår to andre usædvanlige scenarier; nemlig DR Byen, hvor den store koncertsal med plads til 1.800 tilskuere kunne være det bedste bud. Og endelig lyder det tredje bud på de gamle B&W bygninger på Refshaleøen i København.

- Jeg bekræfter, at det er Parken, DR Byen og B&W vi har anbefalet, siger Martin Bender, underdirektør i Wonderful Copenhagen til Ekstra Bladet men vil ellers ikke udtale sig yderligere, før DR har modtaget ansøgningen.I 2001 lagde Parken plæne til Det Internationale Melodi Grand Prix. Det kan blive sådan igen, hvis DR vælger nationalstadionet blandt de seks stillede forslag. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
I 2001 lagde Parken plæne til Det Internationale Melodi Grand Prix. Det kan blive sådan igen, hvis DR vælger nationalstadionet blandt de seks stillede forslag. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)


Nu er det så op til DR’s ansvarlige for Det Internationale Grand Prix, Pernille Gaardbo at vælge blandt kandidaterne.

- Kan man forestille sig, at I forkaster ansøgningerne og vælger noget helt andet?

- Til vi ser, hvad der bliver budt ind med, er alt åbent. Vi ønsker at finde den optimale løsning, siger Pernille Gaardbo, som anbefaler sin favorit til European Broadcast Union (EBU), inden værtsbyen bliver meldt ud efter sommerferien.