Basim har to sange med i Melodi Grand Prix

Den tidligere 'X Factor'-deltager har to skud i bøssen til det danske Melodi Grand Prix

- Jeg vil holde en folkefest med 'Cliche Love Song'. Jeg håber at få folk op af stolene og gi' den gas, siger Basim og lover en atypisk Grand Prix-sang. (Foto: Mogens Flindt)
- Jeg vil holde en folkefest med 'Cliche Love Song'. Jeg håber at få folk op af stolene og gi' den gas, siger Basim og lover en atypisk Grand Prix-sang. (Foto: Mogens Flindt)

Når Danmarks repræsentant til Det Internationale Melodi Grand Prix skal findes i Odense den 8. marts, har Basim andel i to af de 10 udvalgte sange.

- Det er fantastisk, de har valgt to af mine sange, fortæller den tidligere 'X Factor'-stjerne til Ekstra Bladet.

Anna David og Basim i Dansk Melodi Grand Prix

Basim optræder selv med sangen 'Cliche Love Song'.

- Jeg sendte den ind med min stemme, og juryen sagde, de gerne ville have den, og at det skulle være mig, der sang, fortæller en glad Basim, og forklarer at det til Melodi Grand Prix handler om at finde den bedste sang, og at juryen derfor selv kan vælge en anden artist til at fremføre bidraget.

Atypisk sang
Men her var det altså et krav, at det bliver den 21-årige sanger selv, der fortolker 'Cliche Love Song'.

- Det er ikke den slags sang, man har hørt i Melodi Grand Prix før. Det er en festlig sang, siger Basim og lover gang i den på scenen i Odense.

Den anden sang, Basim har aktier i, 'Vi finder hjem', er derimod en ballade.

- Det er den eneste sang på dansk blandt de 10. Den handler om at finde tilbage til, hvor man har det bedst, forklarer Basim.

Juryen hørte også 'Vi finder hjem' med Basims stemme, men da 'Cliche Love Song' blev valgt først, så var det klart, at en anden måtte synge 'Vi finder hjem', og her har juryen valgt sangerinden Emilie Moldow.

- Jeg har været i studiet med hende og guidet hende igennem sangen, siger Basim som kun hårdt presset vil fortælle, hvilken af de to sange han helst vil vinde med.

- Det er ikke mig, der skal bestemme det. Det skal Danmark, men jeg vil gerne vinde med 'Cliche Love Song' og opleve Det Europæiske Melodi Grand Prix fra scenen, siger Basim.