Godt han droppede 'fucking': Basim vinder Dansk Melodi Grand Prix

Det var - helt som ventet - mellem Basim, Michael Rune feat. Natascha Bessez og Rebekka Thornbech, at det afgørende Prix-slag skulles slåes

En glad Basim kan fejre sejren. (Foto: Mogens Flindt)
En glad Basim kan fejre sejren. (Foto: Mogens Flindt)
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Så har både seerne og fagjuryen talt: Det er Basim, der kan kalde sig vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2014.

I første omgang blev syv sange sorteret fra, og det sendte Basim, Michael Run feat. Natascha Bessez og Rebekka Thornbech i den såkaldte superfinale.

Fagjuryen bestående af Chief 1, Søs Fenger, Camille Jones, Cutfather og hele Danmarks Mr. Grand Prix, Jørgen de Mylius, var fuldstændig enige om, at Basim skulle løbe med trofæet - en beslutning som seerne bakkede op.21-årige Basim skal repræsentere Danmark på hjemmebane ved Eurovision Song Contest i København i maj. (Foto: Mogens Flindt)
21-årige Basim skal repræsentere Danmark på hjemmebane ved Eurovision Song Contest i København i maj. (Foto: Mogens Flindt)
TV: Grand Prix-sangere: Her er vinderen

Kort før Grand Prix'et måtte Basim ændre teksten i vindersangen 'Chliché Love Song', hvor han oprindeligt sang 'a fucking cliche baby'. Men bandeordet ' fucking' er siden blevet erstattet.

- Vi blev enige om, at der ikke var nogen grund til at synge 'fucking', har Basim tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Basim ændrer sin Grand Prix-sang - dropper 'fucking'

- Jeg må gerne synge det til Det Danske Melodi Grand Prix, men jeg må ikke synge det til det europæiske, og hvis sangen på et tidspunkt skal udgives i USA, kan jeg heller ikke bruge det, sagde han, inden han anede, at sangen faktisk ville sikre ham sejren i aften - og dermed en billet til Eurovision Song Contest.

Fynsk forår
Det var Bryan Rice, der fik lov til at åbne Grand Prix-festen klokken 20 lørdag aften med sangen ’I Choose U’. Sammen sine korsangere besteg han et stillads – og kravlede ned igen.

Grand Prix’et har kun budt på en enkelt dansksproget sang i år. Den blev leveret af 16-årige Emilie Moldow - resten er blevet leveret på engelsk

Showets sangerinder har taget godt imod, at DR rykket Grand Prix’et et par måneder frem i forhold til, hvad det plejer. Det fynske forår er kommet helt ind i arenaen og fået kvinderne til at smide så meget tøj, at der kun var bikinier og badedrager tilbage.

Grand Prix i aften: To badedragter, to bikinier og en rullekrave

- Det er ikke en badedragt. Det er en broderet body. Jeg kan ikke svømme i den, understreger Anna David, der mener at dragtens hvide farve gør kostumet sobert.

Glamboy P var den solist, der i aftenens løb fik de sociale medier til at gløde mest.<br /><br /><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" data-partner="tweetdeck"><p>Lady Gaga har ringet. Hun vil gerne ha' sine dukker tilbage. Sangen må du gerne beholde. <a href="https://twitter.com/search?q=%23DRGrandPrix&amp;src=hash">#DRGrandPrix</a></p>— Sandie Westh (@SandieWesth) <a href="https://twitter.com/SandieWesth/statuses/442387139129782272">March 8, 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br />
Fiduskunst og magistervrøvl