Monty Python går som varmt brød i byen

Men der er dog fortsat billetter til de gale komikeres absolut sidste show især i provinsen

Storbys-danskerne er vilde med Monty Python. Foto: AP
Storbys-danskerne er vilde med Monty Python. Foto: AP

Da de aldrende briter fra Monty Python sidste år meldte ud, at de ville gøre comeback og samtidig gå på pension efter denne sidste show-række, blev der slagsmål ved billetlugerne - og så de digitale.

Derfor besluttede komikerne, at det absolut sidste show skulle sendes live og direkte i udvalgte biografer verden over. Ialt 41.550 biografer i USA, Australien og Europa viser showet, og i Danmark har Nordisk Film sendt 5000 biografbilletter på markedet.

Monty Pythons afskedshow transmitteres til hele verden

- Salget går forrygende i København og de andre storbyer, men det halter lidt i de mindre provinsbyer. F.eks. er man ikke helt så begejstret for Monty Python i Esbjerg som i København, forklarer Salgs- og Marketingdirektør Jacob Elkær-Hansen, Nordisk Films Biografer.

Billethajer går Monty Python-amok

At der er store geografiske forskelle i Danmark, når det gælder humor, er en kendt sag. F.eks. sælger 'Linie 3' helt vildt i Jylland, mens jyderne er mere forbeholdne over for 'Ørkenens Sønner'. I København er det så lige omvendt. Og skal man forsøge at sammenligne, er Monty Python nok mere i retning af de frække ørkensønner end de salonfæhige 'Linie 3'.

Python-Palin: En god måde at dø

- I Imperial er der ved at være udsolgt. Derfor har vi åbnet for salg i både Dagmar og Palads. Vi vil sikre, at ingen behøver at gå forgæves, hvis de vil være med til at sige farvel til de store britiske komikere, fortæller Jacob Elkær-Hansen.Det er naturligvis ikke gratis at sende showet. Monty Python-fyrene har alle dage været kendt som dygtige forretningsfolk - ikke mindst John Cleese.

- Monty Python spiller så at sige 'på døren'. Det vil sige, at vi afregner per solgt billet, men jeg vil så sige, at det også er hampre procenter, de beregner sig. Men jeg vil gerne understrege, at vil man have kvalitet, må man betale for det. Og der bliver da også penge til os, selv om Monty Pyton skal have sin del, griner han.

Monty Python klar til come back

Alle de gamle Monty Python-medlemmer står på scenen til det sidste show. Eneste fraværende af de originale Monty Pythoner er Graham Chapman, døde i 1989. Så han er lovlig undskyldt, må man sige.