Nyt Stand Up show handler om DIG

Thomas Wivel og Poul Carstensen sætter spot på publikum, og sig selv, i deres nye forestilling DIG

Det handler om DIG - og også lidt om dem selv, i Thomas Wivel og Poul Carstensens nye show. (Foto: PR-foto)
Det handler om DIG - og også lidt om dem selv, i Thomas Wivel og Poul Carstensens nye show. (Foto: PR-foto)

For Thomas Wivel og Povl Carstensen er det slut med at leve op til myten om selvoptagede Stand Up-komikere, der bare snakker om sig selv i 20 minutter.

Deres nye show, der kommer til at spille på Comedy Zoo sommeren over, hedder DIG, fordi det 'for første gang nogensinde' kommer til at dreje sig om publikum og ikke komikerne selv.

Eller, okay, det kommer også til at handle en del om dem selv, siger Povl Carstensen, der blev dansk folkeeje som den mindst behårede halvdel af John og Aage.

- Når vi sætter publikum i centrum på den måde, så synes vi ikke, at vi kan tillade os ikke også at udlevere os selv, siger Povl Carstensen.

Pinlige sedler
Formen bag showet har Povl Carstensen og Thomas Wivel afprøvet i tidligere shows, de har samarbejdet om: Først har de hvert et sæt med traditionel Stand-Up - og så rotter de sig sammen mod publikum.

- Vi har deler spøgeskemaer ud, hvor folk skal beskrive det pinligste, de nogensinde har gjort, med max fem sætninger. Og så skal de prøve at beskrive sig selv med et ord. Dem samler vi sammen, og improviserer ud fra, forklarer Povl Carstensen for ekstrabladet.dk

Aftenen slutter af med, at Thomas Wivel improviserer en sang ud fra publikums sedler, mens Povl Carstensen spiller guitar til.

Gamle i gårde
Selv om ideen har fungeret godt indtil nu, så er denne sæson nok den sidste, hvor spørgeskemaerne kommer til at være omdrejningspunkt for Wivel og Carstensens Stand Up-shows.

- Nu er det tredje gang, vi bruger det, så det bliver nok den sidste. Det har været godt at have med, fordi det har været en udfordring at improvisere ud fra det, og folk altid sidder og er spændte på, om deres historie nu bliver læst op. Men det er vist på tide, at vi finder på noget nyt, siger Povl Carstensen.

Makkerskabet imellem de to komikere, der arbejdede sammen for første gang i 2000, fortsætter dog.

- Vi er meget forskellige men samtidig har vi nogle fælles værdier som gør, at vi fungerer godt sammen. Og så er Thomas utroligt god til at grine af mig, når jeg prøver at være sjov - en egenskab jeg sætter stor pris på, siger Povl Carstensen.

DIG-showet kan ses hver torsdag-fredag-lørdag på Comedy Zoo i København.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.