Zirkus Nemo: Ridder af bagvejen

Selv en audiens hos dronningen er ikke snorlige for Søren Østergaard

Sådan ser det ud, når en nyslået ridder er blevet lempet ind af bagvejen: Regnen siler ned og den beundrende kone, Lisbeth Lundquist møder op i gummistøvler. Foto: Privat
Sådan ser det ud, når en nyslået ridder er blevet lempet ind af bagvejen: Regnen siler ned og den beundrende kone, Lisbeth Lundquist møder op i gummistøvler. Foto: Privat

Direktøren for Zirkus Nemo er en mand med mange gøremål. Alt skal passes - intet må forsømmes - heller ikke en takke-audiens for ridderkorset hos majestæten. Og den slags er en farlig cocktail, der kan gå gruelig galt.

Zirkus Nemo: De kendte elsker Smadremanden

Forleden trak Søren Østergaard stikket og pakkede zirkusteltet sammen for vinteren. Han puster ud nu, men det er en stakket frist, for det er netop blevet afsløret, at han blev ridder af bagvejen.

- Jeg vidste ikke, at jeg blev lukket ind af bagvejen. Jeg fulgte bare ordrerne, hævder Østergaard.

Zirkus Nemo: Ridderen af den høje kæphest

Havde zirkusdirektøren været sømand og kendt sin Holberg, ville han have vidst, at 'et er søkort at forstå. Et andet  skib at føre'. Da Østergaard blev slået til ridder og benådet med et kors i foråret,  fik han nemlig samtidig et kort over, hvor han kunne henvende sig, når han følte sig rede til at takke dronningen for sildesalaten.

Det kort må han have vendt på hovedet. I hvert fald havnede han i silende regn på bagsiden af det palæ, hvor dronningen Margrethe holder audiens.

- Allerede fra morgenstunden var han i panik. Han var nervøs for at skulle 'ned' i sit kjolesæt. Det viste sig nemlig at flippen var 'krøbet', så den grimme kraveknap fik det hele til at skære fælt i dobbelthagen, fortæller zirkusdirektørfruen Lisbeth Lundquist.

Anmeldelse: En zælzom fornøjelse

Søren Østergaard har ellers tidligere afvist, at det hos ham er med kiloerne på sidebenene, som det er med zirkusvogne i hans menageri: de har det med at komme snigende, og pludselig er der mange.

- Det er noget fruesnak. Jeg passer stort set stadig mit konfirmationstøj, erklærede han for en god måned siden.

Og ifølge fruen lykkedes det da også for direktøren at skrue sig ned i pingvinantrækket, så det kun var flippen, der tog pippet fra ham.

Nervøs men dog i fornemt humør drog han som en anden ridder af den høje hest mod dronningens slot - altså den del, som huser hendes 'kontor'.

Zuverænt zirkus

Men som en anden klovn tumlede han rundt på det vældige Christiansborg og tog fejl af de mange store porte. Så mens adel og borgermusik mødtes ved fordøren, stod zirkusdirektøren og trippede i regnen ved bagdøren.

Omgivet af medbragte fans og en kone med gummistøvler og cykel blev han dog alligevel lempet ind i varmen, hvor han til sin glæde mødte de andre riddere - blandt andet en racerkører fra Jylland - Tom Kristensen - en mand Østergaard i øvrigt er stor beundrer af.

Og majestæten var glad, for hun er fan af både Bager-Jørgen og Smadremanden, så zirkusdirektøren lovede straks at sende hende en billet til næste års forestilling. Og på den måde fik han rumpen med sig, selv om han blev ridder af bagvejen.

hka@eb.dk