Arvingerne-stjerne kvæstet på scenen

Carsten Bjørnlund sygemeldt med skulderen fra 'Koks i kulissen' på Det kongelige Teater

Carsten Bjørnlund gav den gas i 'Koks i kulissen'. Foto: Michael Caddy Søndergaard
Carsten Bjørnlund gav den gas i 'Koks i kulissen'. Foto: Michael Caddy Søndergaard

'Hva' fa'en foregår der her?' spørger Carsten Bjørnlunds figur i Det kongelige Teaters udgave af 'Koks i kulissen', og spørgsmålet er ikke blevet mindre siden, for først kvæstede 'Arvingerne'-stjernen sin skulder, og siden kvæstede kollegaen, Anders W. Berthelsen, sin fod på scenen.

En brølende succes

- Vi havde vel spillet en god uges tid, da jeg skvattede på scenen og tog fra med venstre hånd. Desværre forplantede stødet sig op i skulderen, og da jeg fortsatte med at spille min ret fysiske rolle, har det nu skabt en grim inflammation, fortæller Carsten Bjørnlund.

Det er seriøse stunts, man udsættes for i 'Koks i kulissen'. Her ryger Carsten Bjørnlund ned ad en trappe. Foto: Michael Caddy Søndergaard
Det er seriøse stunts, man udsættes for i 'Koks i kulissen'. Her ryger Carsten Bjørnlund ned ad en trappe. Foto: Michael Caddy Søndergaard
 

Anders W. forstuver fod
Herefter trådte Anders W. Berthelsen til og byttede rolle med Bjørnlund. Men han holdt ikke længe. Han vrikkede nemlig om på foden på vej ned af en trappe på scenen, så han kan heller ikke klare voldsomhederne længere.

Arvingerne: Ligene vælter op af lasten

I stedet har teatret fået assistance af Lars Brygmann, der har en uges tid til at lære den vilde rolle.

- Det er modigt og flot af Lars at træde til i den rolle med så kort varsel. Vi andre har brugt over en måned på at øve den forestilling, mens han kun får en god uges tid, siger Carsten Bjørnlund.

Klassisk farce
'Koks i kulissen' er en klassisk farce fra starten af 80'erne, hvor alt er kaos. Folk ryger ned ad trapper, ind af døre eller ud igen, mens porcelænet flyver dem om ørerne.

Forestillingen handler om en flok skuespillere, der er ved at indstudere en farce, hvor rigtig meget går galt.

Og Bjørnlunds rolle som Lennart F. Haleman er ikke én, man spiller med skader på kroppen. Det er den for fysisk til. 'Arvingerne'-stjernen arbejder pt. på at hjælpe Lars Brygmann med at indstudere den vanskelige rolle.

Lægens ordre
- Jeg stoppede med at spille, da lægen trak i nødbremsen og gjorde klart, at skulderen skal have helt ro for at komme sig. Og jeg kan da også mærke, at det er nødvendigt. Det trækker i skulderen, men det er heldigvis ikke værre, end at jeg kan holde smerterne væk med ibuprofen. Og heldigvis forhindrer skulderen mig ikke i at sove om natten, forklarer han.

Han tilføjer, at han endnu ikke har meldt skaden som en arbejdsskade, men at det vil ske.

Sædvanligvis er Carsten Bjørnlund ikke at finde på rollelisten, når de lårklaskende fald-på-halen-komedier er på plakaten.

Arvingerne: Frederiks traumer fra fars selvmord

- Af præcis samme grund havde jeg glædet mig til denne rolle. For mig var det meget spændende at prøve at lave noget, der var langt fra det, folk normalt forbinder med mig. Man skal jo udfordre sig selv, og dette har virkelig været en udfordring. Derfor er det brandærgerligt, at jeg nu er sygemeldt fra 'Koks i kulissen'.

Ny omgang ’Rita’
Trods den kvæstede skulder holder Bjørnlund ikke helt fri.

- Ved siden af jobbet på Det kongelige teater går jeg og laver 'Rita', oplyser han.

TV2 er netop i gang med optagelserne til an ny sæson af den populære tv-serie 'Rita', der har Mille Dinesen i titelrollen, og hvor Carsten Bjørnlund spiller Rasmus.

Arvingerne-stjerne: Vi har bragt døden hjem til folk

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.