Benneweis i hård konkurrence: - Omsætningen er faldet 20 procent om året

Det er mere tiden end pengene, der er et problem, når familien Danmark skal lokkes i cirkus

Køen for at købe en billet til Cirkus Benneweis er blevet kortere de seneste år. (Foto: Morten Bjørn Jensen)
Køen for at købe en billet til Cirkus Benneweis er blevet kortere de seneste år. (Foto: Morten Bjørn Jensen)
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

I 128 somre i træk har Cirkus Benneweis underholdt danskere med linedansere, klovne og dresserede dyr, men det bliver der ikke noget af i 2016.

Cirkus Benneweis trækker teltpløkken og dropper 2016

Det hæderkronede gamle cirkus er så presset af manglende gæster og dermed svigtende indtægter, at familien Benneweis er tvunget til at nytænke hele cirkus-konceptet. Og det skal 2016 bruges på.

- Kære Gæst. Cirkus Benneweis holder pause i 2016. Men vi glæder os til at vende tilbage med et nyt og spændende koncept. På gensyn i Cirkus Benneweis - Danmarks bedste cirkus, skriver Nadia og Dawid Benneweis på cirkussets hjemmeside.

Stuhr, stuhr problemer i Cirkus Benneweis

Søskendeparret, der sidste år overtog ledelsen af cirkusset fra deres mor, Diana Benneweis, er bortrejst, men familiens rådgiver uddyber den svære beslutning.

- Når omsætningen falder 20 procent om året, er man nødt til at tænke over, om det er tid til at finde på noget nyt. Og det er det, familien Benneweis gør nu, siger Uffe Gad til Ekstra Bladet.

Ifølge ham er det ikke så meget økonomien, der holder gæsterne fra cirkusteltet. Det er mere tiden, der er et problem.

- Der er så mange tilbud til familier i dag. Folk har masser af alternativer til det traditionelle cirkus, som tiden måske er løbet lidt fra, siger han.

Line sprang: Artist fik hjernerystelse

I weekenderne har Cirkus Benneweis stadig haft succes med at fylde stolesæderne rundt om manegen op, men i hverdagene har det knebet.

- Vi oplever, at folk ikke kan nå et komme i cirkus klokken 17. Da er børnene måske til fritidsinteresser og forældrene dårligt nok nået hjem fra job. Klokken 19 er derimod for sent, hvis børnene skal op og i skole, siger Uffe Gad.

Han lægger ikke skjul på, at et cirkus er en dyr forretning at drive. Det koster mange penge at rykke teltpælene op og flytte rundt hele tiden. Derfor vil publikum måske i fremtiden skulle køre lidt længere for at komme til at opleve de dygtige artister.

- Folk er i dag meget mere mobile, og det kan være, at vi skal prøve at udnytte det. Når man ser på det canadiske cirkus Cirque du Soleil, så flytter de ikke så meget rundt. Folk kommer til dem i stedet, siger han.

Cirkus Benneweis med i amerikansk hit-serie

Ud over at droppe den kommende sæson har Cirkus Benneweis sat sit vinterkvarter i Dronningmølle til salg. Det skete allerede i efteråret 2015.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+