Brand i Nykøbing F: 4 stjerner fra Falbert

- Revyen er seværdig, men ikke på højde med de seneste to års pragtpræstationer, vurderer Ekstra Bladets anmelder

Flemming Krøll i sin signaturrolle som Henning International i en på mange måder vellykket Nykøbing F-revy 2017. Foto Flemming Keith Karlsen
Flemming Krøll i sin signaturrolle som Henning International i en på mange måder vellykket Nykøbing F-revy 2017. Foto Flemming Keith Karlsen

 

Nykøbing F-revyen. Instr. Susanne Breuning. Medv.: Fl.Krøll, Pernille Schrøder, Asger Reher, Lisbeth Kjærulff, Pelle Emil Hebsgaard. Kapelmester: Mickey Pless.

– Hvis alle tænkte, før de talte – sikke stille her så blev! Sådan lyder en replik i Flemming Krølls 27. Nykøbing F.-revy. Skuespillerholdet gør heldigvis det modsatte. Ellers var showet blevet slemt kedeligt, og dét kan det ikke kaldes. Bundniveauet lægges højt ved, at revy-superstar Carl-Erik Sørensen leverer syv af teksterne. Ekstra Bladets kulturredakør Peter Sloth debuterer omvendt med én, som endda er slagfærdig.

I 28 revynumre blandes parodier på især politikere med almenmenneskelige sketches. Holdet er tæskeprofessionelt. Musikken sidder lige i øret. Pernille Schrøders laserstemme skærer sig grinagtigt gennem alt. Men vejen til pointerne er undertiden l-a-n-g.

Cirkusrevyen lever: 4 stjerner fra Engell

Det er i år, som om omstændeligheden lammer letheden. De færreste pointer tåler langsom levering. På skydeskiven hænger de kendte ofre: Tullesen fra DF danser vals med Mette F. Støjberg er igen-igen på stramningsjagt. Asger Rehers Thyra Frank er stor komik i flere runder. Pernille Schrøder som Lars Løkke ligner i dén grad Lisbet Dahl fra Cirkusrevyen!

Det idémæssige scoop er Lisbeth Kjærulffs nummer om briterne, der trækker engelske låneord ud af det danske sprog. Vi er virkelig på den. Asger Reher leverer aftenens poetiske bidrag som havenissen, der gammelklog iagttager verdens dårskab fra sit tulipanbed.

Danmarks revydronning: Jeg fortryder ikke en fis

Den normalt stensikre Krøll havde ved premieren nogle ærgerlige udfald. Helt galt gik det med hans komikfigur Henning International fra Nr. Alslev, som leverer gyselige slogans til enhver. Stanken fra en mindre brand i teatergården stjal både hans og publikums opmærksomhed.

Revyen er seværdig, men ikke på højde med de seneste to års pragtpræstationer. Den fjerde stjerne gives i forventning om, at det ikke brænder på igen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær