Bubber om DR-massakre: Nemmere helt at forbyde fjernsyn

Dansk Folkepartis planer om at halvere DR's tilbud til børn er torskedumt, mener børneværten

Silja og Bubber rejste denne sommer Danmark tyndt med Sommer Summarum. Foto: DR/Agnete Schlichtkrull
Silja og Bubber rejste denne sommer Danmark tyndt med Sommer Summarum. Foto: DR/Agnete Schlichtkrull
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

DR-formand: Så store konsekvenser har DF's sparekrav

Et nyt udspil fra Dansk Folkeparti, der lægger op til voldsomme besparelser i DR, kritiseres sønder og sammen af DR's erfarne børnevært Niels Christian Meyer - bedre kendt under navnet Bubber.

Han har hele sommeren leveret public service-underholdning til børn i form af de populære Sommer Summarum-liveprogrammer, men står det til DF kan public service og underholdning ikke forenes, og underholdning hører ikke hjemme på DR, der udelukkende skal bruge kræfter på public service.

- Public service er også at lave begavet børnefjernsyn, der ikke taler til laveste fællesnævner, men giver børnene nogle vitaminer. Det koster naturligvis nogle penge, men det synes jeg nu også, vi skylder børnene. Det er jo Danmarks fremtid, vi taler om. Det kan måske anses som luksus, at vi har to kanaler, men jeg mener, ungerne fortjener det bedste, siger Bubber og fortsætter:

- Underholdende børne-tv, der stikker lidt dybere, er noget af det, vi i Danmark har været kendt for i en menneskealder, og hvis vi opgiver det nu, kan det godt være, det giver en kortsigtet besparelse, men på langt sigt kan det blive dyrt.

DF i DR-massakre: Disse kanaler skal have kniven

Dybt inkompetent
En del af Dansk Folkepartis udspil går ud på, at nedlægge den ene af DR's to børnekanaler Ramasjang og Ultra og slå det hele sammen til én kanal med navnet Junior.

- At lave én stol, der passer til alle, er umuligt. Det er som om, politikerne slet ikke ser, hvad vi laver - eller også har de ikke børn. Det er svært nok at ramme børnene, som det er nu, men hvis det skal gøres halvhjertet fremover, bliver det umuligt. Hvis man forsøger at ramme alle, rammer man ingen. Det er jo en nem plan at fremlægge på et stykke papir, men i realiteten er det et dybt inkompetent forslag, siger Bubber.

Som at tisse i bukserne
Politikernes trang til at blande sig direkte i DR's arbejde med helt konkrete forslag til kanalsammenlægninger og navngivning er heller ikke noget, der imponerer den erfarne tv-mand.

- Man kan jo også sige: 'Hvad skal vi med alle de partier? Kan vi ikke klare os med nogle færre'. Vi kan jo også bestemme, at der kun skal være en enkelt butik i Danmark, vi alle skal handle i. Det nemmeste ville vel være helt at forbyde fjernsyn. Alle kan finde ud af at rive ting ned, men det er ikke særlig konstruktivt, siger Bubber, der kalder DF's forslag et forsøg på 'at tisse i bukserne for at holde varmen'.

DR

DR

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+