Danmarks mest uheldige camp: Hver nat er et mareridt

Camp Uheldig: Hver eneste dag er der blevet stjålet ting fra en venindegruppes lejr. Særligt fredag var slem, da de kom hjem til et telt, der var sprættet op med en kniv

Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Daglige tyverier, et opsprættet telt og værdier for 16-18.000 kroner pist væk.

Sådan lyder den triste virkelighed for Roskilde Festival-veninderne Brenda Blisby, 24, og Nicoline Raahauge, 25.

– Første aften fik vi stjålet tre rammer ude i forteltet, så blev vores pavillon og et bord stjålet. Tirsdag eller onsdag var alle vores sko pludselig væk, så jeg måtte tage tilbage til København og hente nye. Der er blevet stjålet noget hver dag, konstaterer Brenda Blisby.

Modløse
Fredag eskalerede tyverierne dog til et niveau, der har taget modet fra pigerne.

– Da vi kom hjem, var teltet sprættet op og begge vores tasker med alt tøjet i var væk. Vores alkohol er stadig derinde. Boomblaster er også blevet stjålet, så i alt er der nok forsvundet for 16-18.000 kroner, siger Nicoline Raahauge.

Mange forsøger at sikre sig mod tyverier ved at smække hængelåse på teltene. Det hjælper dog ikke meget, når gerningsmændene sprætter det op med en kniv. Foto: Jakob Boserup
Mange forsøger at sikre sig mod tyverier ved at smække hængelåse på teltene. Det hjælper dog ikke meget, når gerningsmændene sprætter det op med en kniv. Foto: Jakob Boserup

Ifølge de unge kvinder er tyvene skruppelløse.

- De har været i vores telte om natten, mens vi har sovet. Vi er vågnet op flere gange, hvor vores telte har stået vidt åbent. Det er sindsygt ubehageligt, at de er gået ind, mens vi har ligget og sovet, siger Nicoline Raahauge med et skævt smil.

Historisk slemt
Hun har været på Roskilde Festival fem gange og har aldrig oplevet noget lignende.

– Det er første gang, vi har oplevet det være så slemt som i år. Det er trættende, at man ikke kan tage til koncert uden at bekymre sig om, hvorvidt tingene stadig er der, når man kommer tilbage. Vi har i det hele taget ikke kunne færdes uden bekymring, uddyber hun.

Nicoline Raahauge og Brenda Blisby har fået nok. Foto: Jakob Boserup
Nicoline Raahauge og Brenda Blisby har fået nok. Foto: Jakob Boserup

Venindegruppen, der også tæller to andre unge kvinder, regner ikke med at oprette en camp på Roskilde Festival igen til næste år.

– Vi er vist ret enige om, at det er sidste gang, vi har en lejr herude. Det her gør vi ikke igen. Roskilde er blevet noget helt andet. Det er et mareridt hver nat, siger Brenda Blisby, der nu har tænkt sig at tage hjem og og anmelde tyverierne.

Til trods for venindernes uheldige oplevelser kan Midt- og Vestsjællands Politi foreløbig melde om et markant fald i antallet af anmeldte tyverier sammenlignet med tidligere år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+