Dansk vinder af tysk Melodi Grand Prix: Jeg er helt rundt på gulvet!

Tysklands bidrag til dette års Eurovision er skrevet af den dansker og tilmed sunget af en sanger med dansk tilhørsforhold

Tyske Michael Schulte triumferede med en dansk-skrevet ballade. Foto: All Over
Tyske Michael Schulte triumferede med en dansk-skrevet ballade. Foto: All Over

Torsdag aften fik Danmark fordoblet sine vinderchancer, når der senere i år skal findes en europæisk vinder af den historiske sangdyst.

Det er nemlig den danske sangskriver Thomas Stengaard, der står bag den sang, der skal repræsentere Tyskland i Eurovision-konkurrencen.

Det blev afgjort torsdag aften, da sangeren Michael Schulte løb med sejren i Tysklands Melodi Grand Prix med sangen 'You Let Me Walk Alone'. Det skriver dr.dk

Den danske hitmager har tidligere vist sig at være garant for et godt Grand Prix-resultat.

I 2013 stod han nemlig bag Emmelie de Forests sang 'Only Teardrops', der som bekendt løb med guldet.

Popdrengen vender tilbage til DR. Foto: Bjarne Bergius Hermansen /DR Film, tv & radio DR overrasker - Populær vært vender tilbage efter 10 års pause

Sproglige udfordringer
Sangskriver Thomas Stengaard var med i salen under showet, men på grund af sproglige udfordringer fik han ikke helt fat i alle detaljer.

- Jeg er helt rundt på gulvet. Mit tyske er ikke super godt, så jeg forstod ikke helt, hvad der foregik under pointafgivningen, siger Thomas Stengaard til DR og fortsætter:

- Men det er rigtig fedt at have vundet, og jeg er meget stolt over vores sang, siger han om vindersangen, som han har skrevet sammen med Michael Schulte selv samt yderligere to sangskrivere.

Foto: Privatfoto Event & Kultur Husker du pivlækre Grand Prix-Anja? Her er hendes danske scoring

Flydende dansk
Pudsigt nok har den 27-årige tyske sanger Michael Schulte også dansk tilhørsforhold. Han er nemlig født og opvokset nær Flensborg og taler derfor flydende dansk.

'You Let Me Walk Alone' var en suveræn vinder, i det den scorede topkarakter hele vejen rundt hos både tv-seerne, fanjuryen og  en international ekspertjury.

47-årige Sannie Charlotte Carlson bor i dag i Italien med sin kæreste og sine to store hunde. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Grand Prix-stjernens store sorg: Mistede sin nyfødte datter

For nylig vandt Jonas Foldager-Rasmussen det danske melodi grand prix. Foto: Christian Ørtoft

6 kommentarer
Vis kommentarer