DR-chef efter Grand Prix-exit: - Jeg begriber det ikke

Finalen i Eurovision Song Contest bliver uden danske deltagelse i år. Anti Social Media er ude af verdens største musikkonkurrence

Få reaktionen på det skuffende resultat her (Video: Mogens Flindt)

Nerverne sad udenpå tøjet i den danske Grand Prix-lejr tirsdag aften. Allerede inden Anti Social Media overhovedet havde været på scenen, var det mere end tvivlsom, om de ville indløse billet til at fortsætte eventyret i Wien, der i år er vært ved Eurovision Song Contest.

Trods brede smil og charmerende flirten med kameraet lykkedes det ikke det danske band at give deres sang, 'The Way You Are', det sidste skub ud over scenekanten og ind i de europæiske stuer. Det betyder, at Philip, Emil, Nikolaj og David godt kan pakke kufferten og rejse hjem. Eurovision Song Contest er slut for dem – og for Danmark i år.

Røv hamrende fedt
Men oplevelsen på scenen kan ingen tage fra dem.

- Jeg har aldrig været så høj i mit liv før, siger forsanger Philip Thornhill om de tre minutter han fik på Europas største scene, og trommeslager Emil Vissing stemmer i.

Anti Social Media-forsanger: - Jeg har aldrig været så høj i mit liv

- Det var røv hamrende fedt mand!

Danmarks Radios underholdningschef Jan Lagermand Lundme fulgte den nervepirrende semifinale fra Wiener Stadhalle. Og han var mildt sagt skuffet over at kvalifikationen til finalen glippede.

- Jeg har meget meget svært ved at forklare, hvorfor Danmark er ude af Eurovision. Jeg synes, at drengene gjorde det fuldstændigt forrygende, siger han til Ekstra Bladet.

Jan Lagermand Lundme var voldsomt skuffet efter det danske exit. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Jan Lagermand Lundme var voldsomt skuffet efter det danske exit. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
 

- Den sang og de fire drenge skabte en fest på scenen – og jeg begriber simpelthen ikke, hvorfor det ikke gik lige ind i stuerne hos seerne rundt om i Europa, siger underholdningschefen.

God kvalitet
Trods skuffelsen føler Jan Lagermand Lundme ikke, at Danmark skulle og kunne have gjort noget anderledes.

- Vi tager herfra med en fornemmelse af, at alt er lykkedes, som vi gerne vil have det. Stor respekt til drengene for deres indsats. Og så vi må bare erkende, at europæerne ikke har den samme smag som os, siger han og uddyber.

- Det som vi i Danmark synes er virkelig god kvalitet ikke er det sammen som man kan lide i for eksempel Sydeuropa.

TV: Anti Social Media: Vi spiller bedst på hvidvin

- Skal vi så sadle om og få mere cirkus og gøgl ind i Grand Prix’et eller skal vi holde fast i det, vi kan?

-  Vi skal holde fast. Vi skal i hvert fald gøre sådan, at det stadig er på musikkens præmisser vi er her. Og det kan sagtens være, at der et af de kommende år kommer en sang, der er væsentlig anderledes end den her – og så skal vi selvfølgelig lave et sceneshow, der passer til det, siger Jan Lagermand Lundme.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik her, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.