DR-chef om Grand Prix-læk: - Det er grotesk

For andet år i træk er der gået koks i offentliggørelsen af den nye Grand Prix-musik

Da Anne Gadegaard sidste år stillede op ved Dansk Melodi Grand Prix, var DR også ude i lidt af en brøler. (Foto: Mogens Flindt)
Da Anne Gadegaard sidste år stillede op ved Dansk Melodi Grand Prix, var DR også ude i lidt af en brøler. (Foto: Mogens Flindt)
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Da listen med de ti deltagere ved Dansk Melodi Grand Prix 2015 blev lækket før tid sidste år, sagde Danmarks Radios underholdningschef Jan Lagermand Lundme, at DR havde lært af fejlen – underforstået, at det ikke ville komme til at gentage sig.

Deltagerlisten lækket: X Factor-stjerne deltager i Melodi Grand Prix

Men nu er det sket igen. Ved en fejl er samtlige ti sange, der stiller op ved Dansk Melodi Grand Prix 2016, blevet offentliggjort på Spotify.

Hør sangene her

- Det er drønærgerligt og nærmest grotesk, at det sker igen, siger Jan Lagermand Lundme til Ekstra Bladet.

Danmarks Radio havde planlagt at spændingen om årets ti sange først skulle udløses om over 14 dage. Var alt gået efter bogen, skulle de først have været offentliggjort den 28. januar.

Ups! Grand Prix-sange offentliggjort før tid

- Men når skaden nu er sket, så er jeg glad for, at det alle ti sange, der er ude. Havde det kun været nogle af dem, havde det kunnet skade selve konkurrencen, siger han.

Menneskelig fejl
Hvordan fejlen overhovedet kunne ske, har Jan Lagermand Lundme fået opklaret.

- Det er simpelthen en menneskelig fejl, der er sket. En digital medarbejder fra pladeselskabet Sony er kommet til at skrive 2015 i stedet for 2016, da han skulle lægge sangene ind, og så tror Spotify, det er ok at sende dem ud, forklarer han og konkluderer, at det svært at styre ting i den digitale verden.

- Det var lidt lettere, den gang man skulle køre en kasse med plader ud i butikkerne. Nu er det lidt ude af vores hænder, erkender han.

- Man kunne jo få den tanke, at det var et smart pr-stunt for at få mest mulig opmærksomhed omkring det kommende Grand Prix. Hvad siger du til det?

- Sådan er det altså ikke, forsikrer Jan Lagermand Lundme.

Hvad Danmarks Radio nu vil gøre for at samle stumperne op og få styr på Grand Prix-musikken bliver der taget stilling til de nærmeste dage. I første omgang gælder det om at få de ti sange ud på de andre digitale musiktjenester, og så holder DR forment snart et pressemøde, hvor deltagerne præsenteres.

Det er den 13. februar at Dansk Melodi Grand Prix 2016 skal afgøres i Horsens.

- Det er drønærgerligt og nærmest grotesk, at det sker igen, siger Jan Lagermand Lundme. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- Det er drønærgerligt og nærmest grotesk, at det sker igen, siger Jan Lagermand Lundme. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+