DR modtager millioner i sponsorpenge

Ikke kun 'Café Hack': Hvis man vil have Dansk Melodi Grand Prix til byen, må man punge ud til DR. Gerne flere millioner kroner ad gangen

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2017, Anja Nissen, under sin finalesang. Foto: Mogens Flindt
Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2017, Anja Nissen, under sin finalesang. Foto: Mogens Flindt

Når DR stabler Dansk Melodi Grand Prix på benene og transmitterer det ud i æteren til dig og mig, er det ikke uden sponsorbetaling i millionklassen fra steder, hvor arrangementet afholdes. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

- Vi har gjort det en håndfuld gange (...) Vi betalte sidst sammen med kommunen ca. 3 millioner kroner, siger, direktør for Aalborg Kongress & Kultur Center, Ernst Trillingsgaard, til avisen, og han er ikke alene.

Ifølge Jyllands-Posten måtte Frank Panduro, der er direktør i eventvirksomheden Horsens & Friends, også betale sponsorpenge gentagne gange til DR.

Han fortæller, at han senest betalte omkring en million for at få lov til at være værtsby for musikarrangementet.

Fest, farver og sponsorpenge til Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt
Fest, farver og sponsorpenge til Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt

'Café Hack' lukket
At DR modtager betaling fra steder, kommer efter selvsamme medieorganisation i sidste uge slog hånden af det eksterne produktionsselskab SK Productions, der stod bag radioprogrammet 'Café Hack'.

Det skete, fordi selskabet modtog sponsorbetaling fra steder, hvorfra selskabet producerede radioprogrammet i særlige sommerudsendelser.

Dengang sagde radiochef Gustav Lützhøft, at dette var et brud på DR's etiske regler.

- Det er en alvorlig sag for alle parter, når vi på denne måde skal afslutte et samarbejde med et produktionsselskab, som vi har arbejdet sammen med i rigtigt mange år. Men der er desværre ikke nogen vej uden om. Der må ikke kunne sås tvivl om DRs troværdighed.

DR: Vi kan ikke kræve penge tilbagebetalt

Får noget for pengene
Overfor Jyllands-Posten pointerer direktør for Aalborg Kongress & Kultur Center, Ernst Trillingsgaard, at DR står for Danmarks Radio, hvorfor man ifølge ham kunne mene, at DR også har en moralsk forpligtigelse til at komme ud i landet.

Ikke desto mindre er han villig til at betale.

- Et Melodi Grand Prix giver god omtale for - og omsætning i - en by. Så pengene kommer tilbage, siger han.

Også Frank Panduro, der er direktør i eventvirksomheden Horsens & Friends, mener at det er værd at betale det store sponsorbeløb for at få Dansk Melodi Grand Prix til byen.

- Vi betalte det beløb for at dække de omkostninger, som DR havde ved at flytte et sådant arrangement ud i landet, siger Frank Panduro til avisen.

Fik millioner i 2014
For et år siden kom det frem, at DR modtog over 2,6 millioner kroner af Odense Kommune i sponsorstøtte, da Dansk Melodi Grand Prix blev afholdt i den fynske by.

Det skrev netmediet Journalista.dk.

Ifølge medie gik udgifterne blandt andet til en middag, hvor 27 politikere og embedsmænd spiste og drak for 30.510 kroner.

Betalte til Café Hack: Vi var måske for godtroende

DR har i den seneste tid været vælten med en række opsigtsvækkende sager. I sidste uge stoppede Ulrik Haagerup som nyhedsdirektør efter ti år.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.