Annonce:
Annonce:

Efter 'uacceptabel adfærd': Flere elever sendt hjem

Efter den årlige fugleskydning er fem elever blevet sendt hjem fra Herlusholm kostskole, mens fire andre elever har fået advarsler

Herlufsholm er en gammel kostskole, som har eksisteret siden 1565, og er kendt for at være skolen, hvor eliten går. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Herlufsholm er en gammel kostskole, som har eksisteret siden 1565, og er kendt for at være skolen, hvor eliten går. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

I forbindelse med den traditionsrige fugleskydning, som er årets største fest på Herlufsholm kostskole, er ni elever blevet straffet grundet 'et par hændelser med uacceptabel adfærd.' Fem af eleverne er blevet sendt hjem, mens fire elever har fået advarsler.

Det skrev TV 2 Øst i går, da de har fået aktindsigt i referatet fra et møde, der fandt sted mellem Styrelsen for undervisning og Kvalitet og ledelsen på Herlufsholm.

TV 2 har også indhentet en skriftlig udtalelse fra rektoren på Herlufsholm kostskole, Gitte Nørgaard.

'Advarslerne og tænkepauserne er uddelt som direkte konsekvens af den nul-tolerance-politik over for dårlig opførsel, som vi har indført', skriver rektoren til TV 2.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Herlufsholm, men de ønsker ikke at uddybe yderligere og henviser til den kommentar, de har givet til TV 2.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Annonce:

Langt fra første gang
Det er langt fra første gang, at Herlufsholm har oplevet at elever udviser 'uacceptabel adfærd'.

I november sidste år bortviste kostskolen fire elever, fordi de havde optaget videoer af forskellige former for krænkelser, som de også havde deltaget aktivt i.

Og i foråret kom TV 2 med dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder: Vold, krænkelser og mobning', som afdækkede en lang række alvorlige hændelser, som havde fundet sted på skolen. Heriblandt voldelige episoder, krænkende adfærd, og slem mobning.

Det spredte sig som steppebrande i medierne, og hurtigt kom der flere historier frem om forskellige krænkende situationer på Herlufsholm. Blandt andet kunne Ekstra Bladet afsløre, at en elev blevet snydt til at drikke tis.

Efter dokumentaren blev den tidligere rektor Mikkel Kjellberg fyret, og hele bestyrelsen blev også udskiftet, da de trak sig.

Læs også: Grufuld anklage: Brændemærkede sexslave

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: