Endnu en mavepuster til årets Grand Prix

Interessen for Lighthouse X og årets Eurovision Song Contest var ikke overvældende

Sådan sagde Lighthouse X, efter det stod klart, at gruppen ikke var videre i finalen

En gang var Melodi Grand Prix sådan noget, der kunne samle hele Danmark om tv-skærmen. Sådan er det ikke mere.

Seertallene for sidste uges Eurovision Song Contest Stockholm taler sit tydelige sprog. Danskerne har ikke haft den store interesse for, hvordan det er gået med Lighthouse X og de 41 andre nationer, der i år stillede op ved verdens største sangkonkurrence.

Den første semifinale blev set af 439.000 danskere, men den anden, der havde danske deltagelse, kunne trække 682.000 til flimmerkassen.

Her kunne seerne som bekendt se, at Lighthouse X desværre ikke formåede at synge sig videre til lørdagens finale. Faktisk klarede den danske trio sig så skidt, at det kun var schweiziske Rykka, der fik færre stemmer.

Av av! Så skidt gik det Danmark

En finale uden dansk deltagelse er naturligvis langt mindre interessant, end hvis de rød-hvide farver havde været repræsenteret. Og det afspejler seertallene da også. 718.000 så med på DR1 lørdag aften, da Ukraine noget overraskende vandt den 61. udgave af Eurovision Song Contest. Det svarer til at 52 procent af dem, der så tv lørdag aften, så Grand Prix.

Ukraine vinder Eurovision Song Contest

Til sammenligning var der 931.000 seere til finalen i Wien sidste år. Den var også uden dansk deltagelse. Semifinalen, hvor Anti Social Media var med, blev set af 814.000.

Hvis man sammenligner med, hvad andre sangkonkurrencer - som for eksempel 'X Factor' - kan hive til af seere, ser det endnu mere skidt ud for Grand Prix-genren.

Da der tidligere i år var sæsonpræmiere på 'X Factor', trak Blachman og de spirende talenter halvanden million seere til. Til finalen så 1.372.000 med under selve sang-delen af showet, mens 1.570.000 fulgte afgørelsen.

Russisk favorit taget med rumpen bar

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar til seertallene fra DRs undeholdningschef, Jan Lagermand Lundme.