Eurovision-babe trues med rødt kort

I første omgang slipper smukke Iveta dog med en advarsel

Når Iveta ikke synger, er hun model. (Pr-foto)
Når Iveta ikke synger, er hun model. (Pr-foto)

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Sent tirsdag aften kvalificerede Armenien sig til lørdag aftens finale ved Eurovision Song Contest i Globen i Stockholm.

Nu bliver den kønne sangerinde Iveta Mukuchyan truet med at blive smidt ud af sangkonkurrencen.

Grunden er, at den armenske Beyoncé/Kardashian-klon under live-sendingen fra den svenske hovedstad viftede med et flag fra Nagorno-Karabakh. Det skriver dr.dk.

Den slags politiske statements går ikke i Grand Prix. Derfor har der her i eftermiddag været holdt møde i EBU, der er organisationen bag showet, og herfra fordømmes flag-protesten.

Derfor skal du se Eurovision i aften

- Vi fordømmer på det stærkeste, at der blev svinget med flaget fra Nagorno-Karabakh i greenroom under livetransmissionen og betragter det som skadeligt for Eurovision som brand, lyder det fra EBU i en officiel udtalelse.

Så skønt så det ud i aftes, da Iveta var på scenen. (Foto: Andres Putting)
Så skønt så det ud i aftes, da Iveta var på scenen. (Foto: Andres Putting)
 

I første omgang slipper Iveta med et gult kort, men hvis den armenske delegation træder så meget som et lille skridt ved siden af igen, så er det ud af konkurrencen. Omgående!

- Referencegruppen (det ledende organ for Eurovision, red.), har besluttet at sanktionere den armenske tv-station. Den understreger, at yderligere brud på reglerne vil føre til diskvalifikation fra dette års konkurrence og alle kommende udgaver af konkurrencen, skriver EBU.

Sagen om det forbudte flag er gammel. I årtier har Armenien og Aserbajdsjan kæmpet om Nagorno-Karabakh-område, som begge lande mener, tilhører dem.

Lighthouse klar til finalen