Annonce:
Annonce:

Eventkongen tiggede minister om hjælp

Efter at Peter Bindner valgte at stævne Kulturministeriet i december sidste år, har han i februar i år tigget kulturminister Jakob Engel-Schmidt om at omgøre sagen i en mail, som han også har sendt til samtlige retsordførere i blå blok

Sådan lød det, da Peter Bindners bus kørte gennem København.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Ved du noget? Så kontakt journalisten bag her eller på sms 1224 (alm. takst).

Med kontant retorik stævnede Peter Bindner i december sidste år Kulturministeriet med en påstand om, at de skulle gøre et krav om tilbagebetaling af 10,7 millioner kroner i coronastøtte ugyldigt.

Pengene fik han i ansøgninger til to arrangementer, han afholdt i en dobbeltdækkerbus med åbent tag, som han kørte rundt i de fire største danske byer, mens han blæste musik ud gennem taget - først med sangen 'All You Need is Love' og siden med et Lucia-arrangement til jul.

Peter Bindner modtog 12 millioner kroner, men myndighederne har siden vurderet, at det er 10,7 millioner kroner for meget, og det er derfor det beløb, de kræver tilbagebetalt, hvilket har ført til, at Peter Bindner er blevet begæret personlig konkurs.

Artiklen fortsætter ...

Der var gang i gaden, da Bindner fyrede 12 millioner af på otte ture i bussen.

Annonce:

'HASTER'
Mens han venter på, at stævningen kommer for retten, ligger Peter Bindner dog ikke på den lade side.

De nye ministre blev nemlig først præsenteret, efter at stævningen var indgivet, og derfor har Peter Bindner 2. februar i år sendt en mail til den nye kulturminister, Jakob Engel-Schmidt (M), i et forsøg på at få ham til at se på sagen.

Det viser en aktindsigt, Ekstra Bladet har fået.

'HASTER. Jeg tillader mig at skrive til dig for at rette din opmærksomhed på en sag mellem Kulturministeriet og min virksomhed, PB ACTION FEST OG EVENTBUREAU, som er retssikkerhedsmæssig problematisk,' indleder Peter Bindner sin mail, mens har fortsætter med at udlægge sagen for ministeren.

Han mener blandt andet, at det har påvirket forvaltningens afgørelser, at tidligere kulturminister Joy Mogensen havde udtalt sig i medierne, før der var truffet afgørelse i sagen.

Annonce:

'Jeg har stor respekt for dit ministerium og dets dygtige medarbejdere, men jeg er samtidig også af den opfattelse, at der er sket væsentlige fejl i sagen,' lyder det videre.

Peter Bindner er begæret personlig konkurs af Gældsstyrelsen, fordi han har nægtet at betale 10,7 millioner kroner tilbage. Foto: TV2 FYN
Peter Bindner er begæret personlig konkurs af Gældsstyrelsen, fordi han har nægtet at betale 10,7 millioner kroner tilbage. Foto: TV2 FYN
 

Begrænset af konkurs
Peter Bindner påpeger, at han mener, styrelsen ikke har haft hjemmel til at pålægge virksomheden nogen af de betingelser, som de har gjort.

'Ministeriet har dog truffet endelig afgørelse i sagen om, at der skal ske tilbagebetaling. Det har ført til, at jeg har anlagt en sag mod Kulturministeriet for at få rettens vurdering af, om afgørelsen er ugyldig', forklarer han i mailen med henvisning til stævningen.

Samtidig mener Peter Bindner, at man ved at begære ham personlig konkurs forsøger at fratage ham muligheden for at få sagen prøvet ved domstolen, fordi han simpelthen ikke har økonomisk mulighed for det.

I bunden af mailen oplyser Peter Bindner, at han også har sendt en mail til Morten Messerschmidt (DF), Alex Vanopslagh (LA), Peter Skaarup (DD), Kim Valentin (V) og Rasmus Jarlov (C).

Det fremgår ikke af Ekstra Bladets aktindsigt, at kulturminister Jakob Engel-Schmidt skulle have besvaret mailen. Ministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at man ikke har nogen kommentar til mailen.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Bindner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: