Festival-gæster i Aarhus: Stop nu de griske pantsamlere

Pantsamlerne på NorthSide er ubehøvlede og griske, lyder gæsternes kritik. Festivalen har klippet flere 'storpanteres' armbånd over

På billedet ses en tilfældig pantsamler. Flere festivalgæster er utilfredse med 'storpanterne' på NorthSide. (Foto: Per Lange)
På billedet ses en tilfældig pantsamler. Flere festivalgæster er utilfredse med 'storpanterne' på NorthSide. (Foto: Per Lange)

'Kære Northside. Det er en fornøjelse at være en del af denne fantastiske festival, MEN jeg vil ikke være en del af fremtiden, hvis I ikke sætter en øjeblikkelig stopper for de belastende asiatiske pant-samlere inde på pladsen.'

Sådan skriver Facebook-bruger og NorthSide-gæst Morten Sebastian Madsen på Aarhus-festivalens officielle Facebookside. Han pointerer, at han har talt med mange andre gæster, som er enige med ham, og helst ser det ændret, hvis ikke irritationen over pantsamlerne skal lægge en dæmper på festhumøret fremover.

- De er ubehøvlede og griske og skæmmer i den grad oplevelsen, skriver Morten Sebastian Madsen videre.

Incubus spillede fredag eftermiddag, hvor solen bragede ned over de mange festival-gæster. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Topband udsat for tyveri i Aarhus

Northsides talsmand, John Fodge, fortæller, at man i høj grad er opmærksom på problemet. Han har fået en del henvendelser om det, de kalder 'storpantere' – folk, som udelukkende er kommet for at tjene penge på at samle pant, og ikke for at nyde musikken og stemningen på pladsen i Åbyhøj.

- Vi får både klager over pantere, som opfører sig aggressivt og skæmmende, mens de samler glas og kander, og pantere, som opfører sig truende over for personalet, når de kommer for at aflevere pant og få penge for den, siger John Fodge til Ekstra Bladet.

Grunden til, at 'storpanterne' også kan finde på at opføre sig uhøfligt overfor festivalens frivillige, mener talsmanden, kan være, at NorthSide allerede har lavet regler, der skal begrænse antallet af negative oplevelser med pantsamlere.

Folk strømmede mod udgangen, efter regnen havde silet ned i flere timer på NorthSide Festival. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Udvandring fra sjaskvåd Aarhus-festival

- Vi har lavet en aftale med Aarhus Produktionsskole om, at det kun er dem, der må samle pant for mere end 50 kroner ad gangen. De penge, de tjener på det, går så til velgørenhed. Det er der selvfølgelig nogle andre 'storpantere', der er blevet ret sure over, fortæller John Fodge.

Han forklarer også, at den 'ubehøvlede og griske' opførsel faktisk får konsekvenser for pantsamlerne.

- Bliver der klaget over en pantsamler, får de en henstilling. Sker det igen, klipper vi armbåndet af dem, siger John Fodge, der ikke har tal på, hvor mange, der i år har fået klippet deres armbånd af den grund. Men flere pantsamlere er blevet bortvist.

Underholdning Dagens chili-challenge: Se, hvordan de klarede den

Til kommentarerne om de 'asiatiske pantsamlere', siger John Fodge:

- Der er mange etniciteter repræsenteret på NorthSide, både som musikgæster og som pantsamlere. Vi går ikke efter en bestemt type.

Joachim, Emil og Alexander udgør Scarlet Pleasure, der spiller 16.30 på NorthSide. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Scarlet Pleasure før koncert: Vi er vildt nervøse

1 af 4 (Foto: Per Lange)
2 af 4 (Foto: Per Lange)
3 af 4 (Foto: Per Lange)
4 af 4 På billedet ses en tilfældig pantsamler. Flere festivalgæster er utilfredse med 'storpanterne' på NorthSide. (Foto: Per Lange)
92 kommentarer
Vis kommentarer