Festival ramt af stort underskud: Kan ikke betale sine kreditorer

Regnvejr var efter sigende skyld i stort underskud på musikfestival i Randers

For første gang var Randers denne sommer vært for musikfestivalen 'Hede Rytmer', der i en årrække ellers kun har været koncentreret om Silkeborg.

Men rent økonomisk har turen til Randers 15. og 16. juni langt fra været nogen succes.

Således melder festivalen om et nettounderskud på halvanden million kroner, hvilket betyder, at kreditorerne ikke kan få alle deres penge.

Det skriver Randers Amtsavis.

Således har alle berørte kreditorer og blandt andet byens borgmester, Torben Hansen (S), fået en mail om de manglende midler.

De har i stedet fået tilbudt, at de på forhånd skal frasige sig en del af deres økonomiske krav.

Oliver Zähringer fortæller til avisen, at kreditorerne kan se frem til at få omkring 35 procent af det, de skulle have haft, hvis de takker ja til tilbuddet.

- Vi er vældig, vældig kede af den her situation. Jeg har været i musikbranchen i mange år, og jeg har selv oplevet ikke at få de penge, vi skulle have, så jeg kender om nogen til situationen, siger han.

Regn i otte timer
Han forklarer den manglende indtægt med, at festivalen var ramt af store mængder regnvejr om lørdagen, som var den anden og afsluttende dag på festivalen. Dels tog mange hjem, og dels købte folk ikke så meget i barerne som forventet.

- Det regnede stort set uafbrudt i næsten otte timer, og klokken 16 gik 3000 af vores gæster hjem, og kun 1000 af dem kom tilbage klokken 21, hvor regnen var væk. Vi mente, at vi havde taget højde for dårligt vejr, men lørdagen stak helt af, siger Oliver Zähringer til Randers Amtsavis.

Bag Hede Rytmer i Randers står foreningen Randers Kultur og Event, og fordi det er en forening, har hvert enkelt arrangement sit eget regnskab, hvorfor foreningen ikke kan oprette gæld, der kan betales ved senere lejlighed.

- Jeg kan godt forstå, at folk er sure, og at nogen måske kan finde på at sige nej til den aftale, som vi har fremlagt. Men vi kan og må bare ikke gøre det anderledes, siger Oliver Zähringer.

Hede Rytmer har i år ud over i Randers være afholdt i Silkeborg, mens Esbjerg til september er vært for en udgave af festivalen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Oliver Zähringer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter