Finalepladsen er hjemme: Her er næste skridt for Anja

Den største dag i 21-årige Anja Nissens liv venter på lørdag, og hun vil nu gøre alt for at give sig selv den optimale forberedelse

Anja Nissen blev sentimental, da hun under et pressemøde blev spurgt til sin familie, der er rejst hele vejen fra Australien for at følge deres barn- og barnebarn.

Ekstra Bladet i Kijev

For første gang siden 2014 er Danmark repræsenteret i finalen ved verdens største musikkonkurrence Eurovision.

Dengang var det Basim, der stod i finalen. I år er det 21-årige Anja Nissen, der blæste modstanden af banen og sikrede sig videre avancement med en præstation, der af DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme fik prædikatet 'verdensklasse'.

Efter triumfen var det da også en glad Anja Nissen, der mødte den danske presse.

- Mit hjerte begyndte at banke, så jeg tænkte over, om jeg ville have luft til at synge. Men så snart jeg begyndte, føltes hvert ord så ægte. Det var, som om jeg talte til seerne gennem kameraet, og det føltes så ægte, energisk og alt, hvad jeg ville have skete, det skete, jublede hun.

Den smukke dansk-australier er videre til finalen. Foto: Mogens Flindt
Den smukke dansk-australier er videre til finalen. Foto: Mogens Flindt
 

Selv om Danmark var blandt de helt store favoritter til at gå videre, så kom det alligevel bag på den unge dansk-australier, da vort lille land blev råbt op.

- Alle deltagerne backstage sagde, at jeg ikke skulle bekymre mig. At det hele nok skulle gå, men en del af mig tænkte, at alt kan ske. Det har jeg set før. Nogle gange kan folk forudsige, at du går videre, og så sker det ikke. Så da Danmark blev læst op, var jeg bare ’wauw’, sagde hun med salens største smil.

Nu står den kommende tid på selvpleje, forklarede hun.

- Jeg tror, jeg vil passe på min stemme. Jeg har snakket med for meget presse, haha. Ej, jeg skal slappe af og få så meget søvn som muligt, når jeg kan. Jeg skal tage vare på alt og være påpasselig, så jeg er min bedste udgave af mig selv, sagde hun og fortsatte.

- Jeg skal være positiv, glad, fokuseret og holde fast i den følelse, at jeg er heldig at nå så langt. Forblive ydmyg og ærlig, og som jeg sagde, jeg skal ’let down my armour’ og lade folk komme ind. Det er sådan, jeg føler det, siger hun med henvisning til omkvædet i sin grand prix-sang.