Fjerde bog i succes-trilogi til august

Zlatan-forfatter har fået tilladelse til at skrive videre på 'Millennium'-universet med super-hackeren Lisbeth Salander

Noomi Rapace spiller Lisbeth Salander. (PR Foto)
Noomi Rapace spiller Lisbeth Salander. (PR Foto)

Hvis man troede, at det var slut med at læse om super-hackeren Lisbeth Salander og personkredsen omkring det venstresnoede tidsskrift, Millennium, i afdøde Stieg Larssons succes-trilogi, bliver man nu glædeligt overrasket.

En fjerde bog i serien udkommer i Danmark den 27. august med titlen 'Det Der Ikke Slår os Ihjel'.

Forståeligt nok er det ikke Stieg Larsson, der har skrevet den nye bog. Han døde for 10 år siden, inden de tre romaner, der er solgt i 80 millioner eksemplarer på verdensplan, nåede at udkomme.

Forfatter i stormvejr
Derimod har hans far og bror givet stafetten videre til forfatteren David Lagerkrantz, der giver sin version af 'Millennium'-universet.

Stieg Larsson nåede aldrig at opleve sin mega-succes med 'Millennium'-bøgerne. (AP Photo)
Stieg Larsson nåede aldrig at opleve sin mega-succes med 'Millennium'-bøgerne. (AP Photo)
 

David Lagerkrantz skrev en regulær bestseller, da han lavede Zlatan-biografien, 'Jeg Er Zlantan Ibrahimovic'. For nylig er han dog komme noget i stormvejr, efter han har røbet at have opdigtet mange af citaterne i bogen.

Succesforfatteren, Stieg Larsson, efterforskede Palme-mordet frem til sin død i 2004. (Foto: AP) Intl. kendte Stjerneforfatter efterforskede Palme-mordet

I 'Det Der Ikke Slår os Ihjel' er tidsskriftet 'Millennium blevet solgt til nye ejere, og de har ikke just meget til overs for journalisten, Mikael Blomkvist, skriverier.

Natlig opringning
Men da en professor en sen nat ringer til ham og letter sit hjerte med sin viden om den amerikanske efterretningstjeneste, håber Blomkvist på et scoop, der kan få hans karriere tilbage på sporet.

Den sky svensker trækker sig væk fra offentlighedens søgelys. (Foto: Linda Johansen) Bøger Liza Marklund stopper som forfatter

Lisbeth Salander er selvfølgelig også med. Hun foretager et farligt hacker-angreb, og mon ikke det på en eller anden måde kommer Mikael Blomkvist til gode.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer