Før semifinalen: Anja afslører målet med Eurovision

I aften går unge Anja Nissen på scenen ved semifinalen i Eurovision, men hendes personlige mål med deltagelsen skal først indfries på lørdag

Se Anja Nissen vise rundt i Kijev i videoen.

Ekstra Bladet i Kijev

Danmarks Radio har et klart mål med at sende den 21-årige dansk-australier Anja Nissen til Eurovision: Danmark skal i finalen.

Og når det unge sangspire entrerer scenen torsdag aften, håber hun da også at kvalificere sig videre. For hendes mål skal indfries på lørdag, hvor finalen står.

- Mit mål er at lave min bedst mulige præstation. At levere en ærlig og ægte præstation, imens jeg synger mine lunger ud. Alle tonerne skal sidde i skabet, og det ved jeg kan lade sig gøre, siger Anja Nissen, der også har nogle lidt mere klart definerede mål med sin deltagelse.

- Jeg vil elske at vinde, men hvis jeg ender i top-5, er det virkelig også en stor præstation. Det synes jeg egentlig også, at top-10 vil være. Målet er at ende et sted i top-10, og jeg har en chance. Jeg vil ikke tale mig selv ned, for jeg tror helt ærligt på det. Jeg vil bare op på scenen og vise alle, hvad jeg kan.

Det danske håb vil i top-10 - i finalen. Foto: Mogens Flindt
Det danske håb vil i top-10 - i finalen. Foto: Mogens Flindt

Eurovision: Anjas familie nægtet indrejse til Kiev

Selvtilliden har da også rigelig grund til at være blæst op til øverste etage af en skyskraber. De andre artister roser hende gang på gang, prøverne er gennemført med bravour, og bookmakerne har hende som en af aftenens helt store favoritter. Samtidig har hun været til det ene fantastiske arrangement efter det andet, og hun har gået på en rød løber på intet mindre end 250 meter.

Anja Nissen, da hun viste blandt andre Ekstra Bladet rundt i Kijev. Foto: Mogens Flindt
Anja Nissen, da hun viste blandt andre Ekstra Bladet rundt i Kijev. Foto: Mogens Flindt
 

Hun har dog også oplevet kritik. Blandt andet af at hun er mere australsk end dansk og derfor ikke bør repræsentere vores lille andedam. Kritikken både irriterer og ærgrer hende. For Anja Nissen har sat alt ind på at hjælpe det land, hun kalder sit eget.

- Jeg ser det som en ære at repræsentere Danmark. Det er en kæmpe stor ting, som jeg tager meget, meget alvorligt, og jeg vil gøre alt i min magt for Danmark og for at gøre danskerne stolte, siger Anja Nissen.

- Jeg kender både teksten til ’Der er et yndigt land’ og ’Kong Christian stod ved højen mast’. Der er mange danskere, som ikke kender hele teksten på den sidste, og det kan jeg. Jeg er stolt af at repræsentere Danmark, siger hun.

Semifinalen kan ses på DR1 fra klokken 21.

MGP-Anja fanget i bombe-panik: Jeg var skræmt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time