Frygter snyd: Erstatter stemmer fra seks lande

I forbindelse med stemmeafgivningen under Eurovsion Song Contest er der registret uregelmæssigheder, der har fået arrangørerne til at reagere

Highlights: Ukraine vinder Eurovision 2022 midt i krigen mod Rusland
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Arrangørerne af Eurovision Song Contest har frygtet hackerangreb i forbindelse med pointafgivningen af dette års pop-konkurrencen, hvor Ukraine lørdag aften kunne kåres som vinder.

Især har den russiske hacketgrupper Killnet har, som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, været i søgelyset, fordi de har sendt nogle kryptiske meldinger ud om et hackerangreb på stemmeresultatet ved Eurovision.

Kort før resultatet af Eurovision 2022 var klar, fik Ekstra Bladet følgende pressemeddelse fra EBU, der arrangørerne af showet. Og fremgår det tydeligt, at der har været uregelmæssigheder i forbindelse med stemmeafgivningen.

Uregelmæssige stemmemønstre
'I analysen af ​​juryafstemninger fra European Broadcasting Unions (EBU) paneuropæiske stemmepartner efter den anden generalprøve af den anden semifinale i Eurovision Song Contest 2022, blev der identificeret visse uregelmæssige stemmemønstre i resultaterne fra seks lande, står der i pressemeddelsen.

Det har fået EBU til at få beregnet et realistisk resultat for de pågældende seks lande - både for semifinalen og får den store finale.

'Denne proces blev anerkendt af Independent Voting Monitor. EBU tager ethvert formodet forsøg på at manipulere afstemningen ved Eurovision Song Contest yderst alvorligt og har ret til at fjerne sådanne stemmer i overensstemmelse med de officielle stemmeinstruktioner, uanset om sådanne afstemninger sandsynligvis vil påvirke resultaterne og/eller resultatet af afstemningen, hedder det i meddelselsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+