Grand Prix-ekspert: - Så er der en konkurrent mindre

Det er kun til Danmarks fordel, at Rumænien er blevet smidt ud af Eurovision Song Contest, mener Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm

Ole Tøpholm. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Ole Tøpholm. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

- Nu er det jo ikke hverdagskost, at lande bliver smidt ud af EBU. Men man skal jo betale sine regninger, og det har Rumænien ikke gjort. Så kan de jo ikke være med i EBU's aktiviteter.

Sådan siger DR's Grand Prix-kommentator, Ole Tøpholm, til Ekstra Bladet, efter at Rumænien er blevet kylet ud af Eurovision Song Contest på grund af ubetalte millionregninger til EBU (European Broadcasting Union).

Her det Rumæniens deltager fra 2012. (Foto: AP). Event & Kultur Nation smidt ud af Eurovision Song Contest

Ifølge Ole Tøpholm er det kun godt nyt for Danmarks deltagelse i konkurrencen.

- Så er der den konkurrent mindre. Rumænien var et ret sikkert finaleland. Det er de hvert år. Jeg tror ikke, at den rumænske sang vil falde i danskernes smag, men jeg ville have haft svært ved ikke at se dem komme i finalen, og derfor er der en konkurrent mindre til Danmark. Så det er til Danmarks fordel.

Semifinale med Danmark
- Men Rumænien har jo ikke klaret det super godt tidligere i Eurovision Song Contest?

- Nej, de har ikke vundet. Men den kamp, der i første omgang skal kæmpes, er jo semifinalen. Og Rumænien var i samme semifinale som Danmark - i semifinale 2, som de nu ryger ud af. Så i stedet for 19 lande er der nu 18 lande, og 10 lande går videre til finalen, siger Ole Tøpholm. 

(Foto: All Over Press). Event & Kultur Keld Heick om Grand Prix-chok: - Meget overraskende

Ikke en vindersang
Han mener dog ikke, at det er en deltager med vinder-potentiale, som nu er blevet smidt ud af konkurrencen.

- Rumænien har slet ikke potentiale til at kunne have vundet Eurovision eller få en topplacering. Nu snakker vi udelukkende de lande, der skal videre til finalen fra semifinalen, og der bliver det nu lettere for Danmark, siger Grand Prix-eksperten.

Det er ham, som skal guide seerne igennem finalen, som i år bliver afholdt i Stockholm.

Her kan du se de glade vindere af det danske Eurovision 2016, Lighthouse X. (Video: Mogens Flindt)

3 kommentarer
Vis kommentarer