Grand Prix-konkurrenter: Stakkels Anja

DR har bragt Anja Nissen i en skidt situation, fordi hendes Grand Prix-sang allerede har været spillet

Tidligere på måneden talte Ekstra Bladet med Anja Nissen om hendes deltagelse i Grand Prix

Intet Melodi Grand Prix uden mistanke om plagiat og beskyldninger om svindel og humbug.

Allerede før den første strofe er sunget ved 2016-udgaven af den traditionsrige musikkonkurrence, er der ballade om et af numrene.

Ekstra Bladet kunne torsdag aften afsløre, er den sang som dansk-australske Anja Nissen skal synge, langt fra er ny.

DR-skandale lurer: Gammel sang med i Melodi Grand Prix

Det er Emmelie de Forest, der sammen med Rune Westberg og MoZella har skrevet nummeret 'Never Alone', og den tidligere Grand Prix og Eurovision-vinder har selv turneret rundt med netop den sang.

Blandt andet har hun spillet den ved flere koncerter i rundt om i Jylland og på Nibe Festival i 2014.

Gummiparagraffer
Danmarks Radio er bekendt med sangens forhistorie og overvejer netop nu, hvad der skal ske med 'Never Alone' og Anja Nissens deltagelse. For ifølge de gummiparagraffer, der er for Grand Prix-musik, kan sangen godt overleve i konkurrencen – hvis bare DR synes, at det i orden.

’De til konkurrencen udvalgte originalværker (musik/tekst/demoindspilning – herefter kaldet 'Værket') skal have en varighed på maximalt 3 minutter og må som udgangspunkt ikke på nogen måde have været fremført eller fremføres, publiceres eller sælges uden DRs udtrykkelige samtykke.

Ved fremførelse, publicering og salg forstås, at originalværket ikke må have været eller blive spillet på offentlige spillesteder, herunder radio, tv, koncerter og på netsider (fx YouTube m.fl.). Har Værket været offentliggjort tidligere fx på SoundCloud eller lign. skal DR med det samme gøres opmærksom på det, og DR træffer afgørelse om værket kan deltage i konkurrencen’, står der i punkt tre i reglerne på dr.dk.

Læsere: Gammel Grand Prix-sang er snyd

Lige som Anja Nissen holder hendes konkurrenter lige nu vejret, mens DR afgør 'Never Alone's skæbne.

- Jeg var faktisk til fødselsdag hos Johannes i går aftes, hvor en af gæsterne nævner at en sang måske bliver diskvalificeret. Johannes og jeg tjekker selvfølgelig, hvad det drejer sig om og bliver hurtigt enige om, at det er super synd for Anja! Jeg er ikke klar over, hvor stor 'skaden' er, men håber på det bedste for Anja, siger Martin Skriver fra gruppen Lighthouse X til Ekstra Bladet.

Martin Skriver (th.) er den del af drengegruppen Lighthouse X. (Foto: Jan Unger)
Martin Skriver (th.) er den del af drengegruppen Lighthouse X. (Foto: Jan Unger)
 

Savner klare regler
Den tidligere 'X Factor'-deltager Sophia Nohr, der stiller op med sangen 'Blue Horizon', savner nogle mere klar regler for Grand Prix-sangene og deres fortid.

- Jeg tænker det allervigtigste for at undgå en ærgerlig situation som denne, er at have nogle tydelige retningslinjer for hvad man må og ikke må med sangene, så alle går under samme vilkår. Jeg ved det er i DR's interesse, at vi selvfølgelig har samme udgangspunkt for konkurrencen. Med det sagt er mine tanker hos Anja, der er blevet fanget i den mølle her. Det må bestemt ikke være rart, siger Sophia Nohr.

Sophia Nohr stiller op ved Dansk Melodi Grand Prix for første gang. (Foto: Jan Unger)
Sophia Nohr stiller op ved Dansk Melodi Grand Prix for første gang. (Foto: Jan Unger)

Og så den danske-svenske gruppe Bracelet, der består af danske Rebecca samt Charlie og Felix med den berømte ABBA-bedstefar Benny Andersson, føler med Anja Nissen.

ABBA-børnebørn i Dansk Melodi Grand Prix

- Vi synes at det er synd for Anja og håber at det løser sig, så hun stadig får lov til at være en del af Melodi Grand Prix’et. Vi mødte hende til pressekonferencen, og vi synes alle, at hun er fantastisk, lyder der fra gruppen.

Bracelet håber det bedste for Anja Nissen. (Foto: Jan Unger)
Bracelet håber det bedste for Anja Nissen. (Foto: Jan Unger)

Duoen Muri og Mario, der som de eneste disker op med en sang på dansk ved Grand Prix'et, har ikke andre kommentar til sagen, end at de har ondt af Anja Nissen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time