Grand Prix-stjerne: Lærer dansk af Burhan G og Medina

Den dansk-australske sangerinde Anja Nissen bruger sanghittet 'Mest Ondt' til at lære dansk

Her kan du høre, hvad Anja Nissen sagde, da hun blev præsenteret som deltager i MGP.

På trods af at Anja Nissen har to ærkedanske forældre ved navn Birger og Betina, har den kommende Melodi Grand Prix-stjerne boet i Australien hele sit liv.

Nu vender den 20-årige sangerinde dog tilbage rødderne, når hun som en af favoritterne stiller op til Melodi Grand Prix'et lørdag aften med sangen 'Never Alone', og den dansk-australske sangstjerne har svært ved at holde nerverne i ro.

- Det er forfærdeligt. Jeg får en slags mini-hjerteanfald hver aften, hvor jeg tænker 'hvordan skal jeg dog klare det her', men jeg klarede det dog i 'Voice', så jeg håber, jeg også kan klare det denne gang, fortæller Anja Nissen, som i 2014 vandt den australske version af talentshowet 'The Voice'.

Derfor freder DR-chef gammel Grand Prix-sang: Vi vidste det godt

Lytter til Burhan G og Medina
På trods af de danske forældre blev der dog ikke snakket meget dansk i familien Nissens hjem i Australien, hvor Anja boede med sine forældre og sine to søskende.

- Vi lærte det, da vi var yngre, men da vi blev ældre, snakkede vi det mindre og mindre, og så gled det ud. Mine forældre snakkede fx heller aldrig dansk, når vi havde gæster, fordi det ligesom var uhøfligt, fortæller Anja Nissen, der derfor som voksen er gået i skarp træning for at lære dansk.

Det gør hun blandt andet ved at lytte til danske sange, og en af hendes favoritsange er det danske hit 'Mest Ondt' af Burhan G og Medina.

- Jeg har lyttet til den, siden den kom ud. Jeg hører mange danske sange, men den her er en af mine yndlingssange, og jeg så musikvideoen på youtube hele tiden i Australien.

Du kan se et videoklip af Anja Nissen, der synger 'Mest Ondt' HER.

Grand Prix-konkurrenter: Stakkels Anja

Den dansk-australske sangerinde ligger i øjeblikket som en af top-favoritterne til at vinde Grand Prix'et ifølge bookmakerne.

Ud over det går hun på scenen som den sidste sanger, hvilket ofte bliver kaldt en fordel, da seerne så husker hende bedre end de andre deltagere, og derfor kan være tilbøjelige til at stemme på hende.

Positionen er dog ikke noget, Anja Nissen nødvendigvis ser som en fordel.

- Det er både og. På den ene side gør det mig nervøs, fordi jeg så skal høre alle de dygtige sangere inden mig, men på den anden side er det rart, fordi jeg så kan arbejde al min energi op og træde ud på scenen med et kæmpe brag, siger hun til Ekstra Bladet.

Efter Ekstra Blads-afsløring: Gammel sang bliver i Melodi Grand Prix