Grand Prix-stjerne: 'Skal bare levere varen, når lyset tænder'

Melodi Grand Prix-scenen er ny for David Jay, men han lader sig ikke kue af debutant-rollen

David Jay går efter sejren i Melodi Grand Prix lørdag. (Foto: Michael Falgren)
David Jay går efter sejren i Melodi Grand Prix lørdag. (Foto: Michael Falgren)

- Jeg går selvfølgelig efter at vinde. Det er klart.

Sådan siger Melodi Grand Prix-debutanten David Jay, som lørdag stiller op med sangen 'Rays of Sunlight'.

Selvom Grand Prix-scenen er ny for dansk-gambiske sanger, så er han ikke uvant på andre store scener rundt omkring i blandt andet Tyskland, hvor han ligger nummer to på hitlisterne.

- Jeg tror, at dét, at jeg har været alene ude i verden som solo-artist, gør, at jeg har lidt mere rygrad og lidt mere selvtillid til mig selv, og hvad jeg kan, siger David Jay, som altså har styr på Grand Prix-nerverne:

- Jeg tror, min forberedelse har meget at gøre med det. Jeg øver så meget som muligt og forsøger at gå gennem processen så mange gange som muligt, hvor jeg ligesom forestiller mig, hvordan det vil blive, og det hjælper helt klart på nerverne, fortæller han.

Grand Prix-konkurrenter: Stakkels Anja

David Jay skal på scenen som den første sanger, hvilket ofte bliver kaldt en ulempe, da der er risiko for, at han er blevet glemt af seerne, når der skal stemmes.

Det er dog ikke noget, der ryster David Jay.

- Jeg tror, at hvis man gør det godt nok, sangen er god nok og ens performance er god nok, så burde folk huske en uanset hvad. Det handler vel bare om at levere varen, når lyset tænder, vurderer den selvsikre sanger.

Rystet af Grand Prix-drama: –Jeg er meget meget overrasket

Hjælper udsatte unge
Det er dog ikke kun det musikalske talent, David Jay bruger sin tid på.

Den kommende Grand Prix-stjerne bruger også sin fritid på at være ambassadør for organisationen GAME, som hjælper unge fra udsatte boligområder gennem blandt andet basketball.

- Det var meget nærliggende for mig, fortæller David Jay, som selv er vokset op i udsatte boligområder på henholdsvis Frederiksberg og i Valby.

- Jeg kan se mig selv i det. Det er børn med en masse potentiale, men som har svært ved at få aktiveret deres drømme og idéer, fordi de sidder fast i deres omgivelser.

Efter Ekstra Blads-afsløring: Gammel sang bliver i Melodi Grand Prix

David Jay bruger hver sommer halvanden måned på at rejse med GAME rundt i forskellige udsatte boligområder rundt omkring i landet, hvor de prøver at aktivere udsatte unge gennem sport og idræt.

- Mange af de her unge mangler en slags rollemodel, de kan spejle sig i. Bare fordi man har en lang universitetsuddannelse i menneskelig adfærd, betyder det ikke nødvendigvis, at man kan tale med de her børn i Mjølnerparken eller Gellerupparken, siger David Jay og fortsætter:

- Da jeg ville starte til basket som barn, sagde min far, at så måtte jeg få en avisrute, for det gad han ikke betale for. Allerede dengang lærte jeg, at hvis man vil have noget, så må man kæmpe for det, men så er det også federe, når man får sejren i sidste ende, og det er det, vi prøver at give videre i det her.

Derfor freder DR-chef gammel Grand Prix-sang: Vi vidste det godt