Grand Prix-stjerner om vild nattefest: Det havde vi aldrig gjort

Brødrene Olsen holdt lav profil aftenen før Grand Prix-finalen i 2000 og ikke noget med at feste

De tre sangere fra Lighthouse X festede igennem til kl. 03.00 i nat, dagen før, at de i aften skal på scenen i Det Internationale Melodi Grand Prix i Stockholm.

Ekstra Bladet har talt med Jørgen Olsen fra bandet Brødrene Olsen. Han har nemlig selv stået i den samme situation som Lighthouse X, da han sammen med sin bror, Noller, var på scenen i Stockholm under det Internationale Melodi Grand Prix i år 2000, hvor de kom, så og sejrede.

Johannes Nymark var MEGET træt, da Ekstra Bladet talte med ham onsdag aften efter prøven i Globen. Men pludselig livede sangeren gevaldigt op. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur DR-boss efter nattefest: - De er voksne mennesker

Synes du, at det er uprofessionelt, at de unge drenge fra Lighthouse X fester igennem med alkohol om aftenen til kl. 03.00 om natten dagen før, de skal på scenen i det store Internationale Melodi Grand Prix?

- Dengang i Stockholm i år 2000 sørgede vi selvfølgelig for, at vi var helt klar og friske til dagen efter. Vi holdt meget lav profil dagen i forvejen og gik tidligt i seng. Vi vidste nemlig godt, at natten efter selve Grand Prix' et måske kunne blive rigtig lang. Og det blev den.

Søren Bregendal drikker ikke alkohol....som det ses. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Søren Bregendal: - Jeg har ikke rørt alkohol i tre år

- Men vi er selvfølgelig også noget ældre end drengene fra Lighthouse X. Jeg var 50 år dengang, og Noller var 46. Der stilles nogle andre krav til friskheden, når man er lidt op i alderen. Og man kan nok bedre gå i byen og skeje ud, når man er i deres alder, fortæller Jørgen Olsen med henvisning til Lighthouse X, der alle er tæt på de 30 år.

Man aflyser ikke et pressemøde på grund af tømmermænd
Samtidig har Lighthouse X torsdag formiddag også aflyst et dansk pressemøde. Var det noget, som  I også kunne finde på?

- Nej. Vi kunne aldrig finde på at aflyse et pressemøde. Aldrig. Pressen er jo en slags venner. Og vi lever af hinanden. Og efter min mening aflyser man ikke et pressemøde, medmindre man er dødsyg. Man kan ikke aflyse et pressemøde bare fordi, man har tømmermænd, siger Jørgen og tilføjer:

- Jeg er jo gammeldags opdraget. Da Noller og jeg var unge, kunne min far f.eks. sige: Det er helt i orden, at I går i byen, men I stiller op klokken 09.00, for der skal I gøre sådan og sådan.

Vi var helt 'fit for fight'
Hvordan ladede  I egentlig op til den store aften, der endte med, at I vandt sejren?

- Vi tog det stille og roligt. Vi spiste en dejlig middag, inden vi gik på scenen sammen med vores koner og vores pladeselskabs-folk. Og så gik vi bagefter ned i gangene og fik sminke og hyggede os rigtig meget med at snakke med nogle af de andre deltagere. Min bror Noller og jeg er jo ret sociale mennesker. Og vi var virkelig 'fit for fight', da vi endelig gik på scenen.

Søren Bregendal festede løs i nat på Euro Club. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Trods semifinale i aften: Danskere til vild og våd nattefest

- Og lige før vi gik ud på scenen, råbte vi vores lille kamp-ord  'navra', som faktisk betyder 'Nåh jah. Det her er fantastisk, men det er altså heller ikke større'. Jeg tror, at det er et gammelt fynsk ord, siger Jørgen Olsen og tilføjer, at han og Noller var glade for, at de ikke havde været på druk natten før og derfor var helt friske og helt uden tømmermænd.

Skal du se Grand Prix på tv i aften?

- Ja. Jeg vil selvfølgelig gerne se, hvordan det går med Danmark. Og jeg håber, at Lighthouse X kommer videre til finalen.

Nu har juryerne stemt og  torsdag aften er det så seernes tur. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Nu er halvdelen af Lighthouse Xs skæbne afgjort

Heller ikke Grand Prix-veteranerne Keld og Hilda Heick ville man have fundet i nattelivet dagen før en stor optræden.

- Det ville aldrig ske. Der har vi nok også bare været kedelige. Men de er unge mennesker (Lighthouse X, red.), og der foregår så meget under sådan en Grand Prix-uge. Der er mulighed for fest hele tiden, og det er egentlig at lokke de unge ud i noget, som er har svært ved at sige nej til, siger Hilda Heick.

Hun understreger, at det selvfølgelig er op til kunstnerne selv, om de vil feste eller ej.

- Keld og jeg kender vores stemmer så godt og ved, at de ikke fungerer, hvis ikke vi får vores nattesøvn. Men jeg kan sagtens sidde her og være smadder klog. Jeg ønsker det bedste for Lighthouse X, de er nogle dygtige drenge, og det er en god sang, siger hun.

Når Iveta ikke synger, er hun model. (Pr-foto) Event & Kultur Eurovision-babe trues med rødt kort

Melodi Grand Prix's 'grand old man' Jørgen de Mylius, som kommenterede sit seneste internationale Melodi Grand Prix i 2005, mindes, at deltagerne blev 'kraftigt anbefalet' at gå tidligt i seng dagen før, de skulle på scenen.

- Men de er jo voksne mennesker og samtidig unge og sikkert vant til at kunne stå op og klare den alligevel. Og så har de i det mindste fået en sjov oplevelse ud af det, siger Jørgen de Mylius.

 

1 af 2 
2 af 2 
7 kommentarer
Vis kommentarer