Grandprix-chef efter fiasko: Som en knytnæve i maven

Heller ikke i år lykkedes det Danmark at kvalificere sig til Eurovision-finalen

- Vi skal i finalen næste år, siger Jan Lagermand Lundme.
- Vi skal i finalen næste år, siger Jan Lagermand Lundme.

Når 26 lande på lørdag går på scenen i Globen i Stockholm for at dyste mod hinanden i kampen om Eurovision-sejren, er det ikke med Danmark som finalist.

Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark efter nederlaget. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Lighthouse X: Vi er skuffede...og lettede

Torsdag aften måtte Lighthouse X og sangen 'Soldiers of Love' nemlig se sig stemt ud af semifinalen.

- Det er en kæmpestor skuffelse, og det er så egentlig det. Man skal lige komme sig lidt. Det er ligesom at få et knytnæveslag i maven, siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, der er ansvarlig for melodigrandprixet.

Andet år i træk
Det er andet år i træk, at Danmark ikke formår at kæmpe sig videre til finalen, men underholdningschefen mener ikke, at der tegner sig et generelt billede af de danske Eurovision-deltagere eller deres indsats.

- Det er tre år siden, at vi stod og havde vundet det hele, og nu er det så to år, hvor vi ikke er i finalen, men jeg tror, at man skal passe på at konkludere en hel masse ud fra det.

- Vi har sådan set ikke ændret noget fra dengang, vi vandt, siger Jan Lagermand Lundme med hentydning til 2013, hvor Emmelie de Forest vandt Eurovision i Malmø med sangen 'Only teardrops'.

Da danskerne i februar stemte Lighthouse X til tops i melodigrandprixet og dermed sendte dem til Sverige for at repræsentere fædrelandet, var det langt fra, hvad bookmakerne havde spået.

Men melodigrandprix kan være en svær ting at blive klog på.

- Det handler rigtig meget om smag og om de andre landes sange. Det, der er vigtigt for mig, er, at jeg stadig er virkelig stolt af det nummer, danskerne valgte at sende af sted, siger han.

Næste år skal der nye boller på suppen
Alligevel skal der nye boller på suppen næste år.

- Der skal vi i finalen, siger Jan Lagermand Lundme bestemt.

Han ved også hvordan, vi sikrer os én af de eftertragtede pladser i den afgørende konkurrence.

- Vi begynder ikke at lave radikale ændringer. Jeg har nok lært noget af sidste år, hvor vi ville lave det hele om. Det skal vi jo ikke, altså slap nu lige af. Vi har tabt, fred være med det, vi er med igen næste år.

- Vi skal ikke genopfinde Dansk Melodi Grand Prix. Vi skal hele tiden have fokus på at finde de ti bedste sange, og det synes jeg også, vi har gjort. Der var bare nogen, der fandt noget bedre end os. Sådan er det. Det er det, det handler om, siger han.

Finalen i Eurovision finder sted lørdag klokken 21.00, og den sendes direkte på DR1.

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)
 

80 kommentarer
Vis kommentarer