Hård medfart til dansk Grand Prix-håb

De svenske eksperter har ikke meget ros til årets bidrag fra Danmark

Lighthouse optræder på EuroClub i Stockholm lørdag aften

STOCKHOLM (Ekstra Bladet) I Sverige ELSKER de Melodi Grand Prix. De er vilde med hele pop-pakken med pailletter, vindmaskiner og et omkvæd, der går en halv tone op mod afslutningen af sangen. Desværre er årets værter ved Eurovision Song Constest ikke ret pjattede med Lighthouse Xs bidrag 'Soldiers Of Love'.

For anden aften i træk trækker natclubben i den danske trio. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Lighthouse X varmer op på natklub

De seneste uger har den svenske pendant til DR, SVT, sendt en række optaktsprogrammer, hvor årets 42 bidrag til verdens største sangkonkurrence har fået et hold af eksperters dom med på vejen. Og der var ikke mange roser til den danske sang.

- Jeg forstår godt, hvis sangen går videre, men det er ikke min smag, sagde Njol Badjie fra gruppen Panetoz under fredag aftens optaktsprogram.

Lidt mere hård var den tidligere Eurovision-vinder Helena Paparizou.

- Det grænser til, at jeg synes, at sangen er dårlig. Det svinger, men det er intet udover det sædvanlige, sagde hun, inden Oscar Zia, der tidligere i år stillede op ved det nationale Grand Prix i Sverige, fik ordet.

- De er først og fremmest for gamle til at været et boyband. Det lyder som en blanding af One Direction, Brødrene Olsen og Westlife. Det virker umoderne, konstaterede han.

Imponerende ser det ud! (Foto: Anders Putting/ESC) Event & Kultur Grand Prix-drama: - Vi fik en væg af fyrværkeri i hovedet

Sangerinden Wiktoria, der tidligere på ugen blevet smidt ud af den svenske Eurovision-jury på grund af sin deltagelse i programmet, sluttede af med at give en smule ros, da hun kaldte det danske bidrag 'catchy'.

De fire eksperter har også uddelt point undervejs. De har haft 10 point hver at strø ud over hver af de 42 sange - altså 40 i alt. Danmark høstede sølle 15 point ved den samlede bedømmelse.

Eurovision Song Contest 2016 skydes for alvorlig i gang søndag aften med den officielle åbningsfest. Tirsdag og torsdag er der semifinaler og lørdag den store finale.

Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark gav en lille koncert på ambassaden og benyttede lejligheden til at fortælle om de organisationer, som de støtter og arbejder for. Børn, Unge & Sorg, Julemærkfondet og Hjerteforeningen er blandt de organisationer, som Lighthouse X støtter. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Klar til Grand Prix: Terror-truslen skal ikke tryne os

56 kommentarer
Vis kommentarer