Henrik Lyding er død: Blev 62 år

Jyllands-Postens kendte teateranmelder Henrik Lyding er pludseligt død af en hjerneblødning

Henrik Lyding blev 62 år. Foto: Martin Lehmann
Henrik Lyding blev 62 år. Foto: Martin Lehmann

Den kendte teateranmelder Henrik Lyding er død mandag.

Det skriver anmelderens arbejdsgiver Jyllands-Posten.

Henrik Lyding døde af en hjerneblødning. Han blev 62 år gammel.

Han arbejdede helt frem til sin død som teateranmelder for Jyllands-Posten, som studievært i 'Teatermagasinet' på DK4 og som dramaturg og instruktør på Pantomimeteateret i Tivoli. Derudover var han medlem af juryen, der uddeler 'Årets Reumert'.

Jyllands-Postens kulturredaktør, Peter Rosendal, beskriver Henrik Lyding som en vanvittig skarp og kompetent teater- og balletanmelder.

- Hvis man antydede, at det virkede som om, at han havde lidt for mange bolde i luften, fik man blot et svar med et underfundigt smil: 'så er det jo godt, at man kan lide det', fortæller Peter Rosendal til avisen.

Også musical-skuespilleren Maria Lucia, som Henrik Lyding har anmeldt, begræder tabet på Facebook.

'Mange gange har han skrevet ord om mig og de forestillinger jeg har medvirket i og jeg takker ærbødigt for dem alle! Hvor er det trist du ikke er i blandt os mere... Tak for alle dine velargumenterede ord igennem tiden og for din utrættelige kærlighed til teatret,' skriver hun.

Henrik Lyding havde også tæt tilknytning til Tivoli, hvor han har arbejdet sammen med dronning Margrethe på Pantomimeteaterets forestilling 'Nødeknækkeren' i 2012.

En god kollega
Også Torben Plank, der er pressechef hos Tivoli og har arbejdet sammen med Henrik Lyding, begræder tabet af sin kollega på Facebook.

Her giver han udtryk for, at Henrik Lyding var enormt værdsat blandt sine kolleger.

'Han var en uvurderlig og meget værdsat kollega i Tivoli. Han behandlede alle med den største respekt med en ildhu uden lige. Derudover har jeg altid opfattet ham som en af mine rigtig gode venner i Tivoli - en vennesjæl - jeg altid kunne komme til.'

Han sender samtidig sine tanker til de pårørende.

'Hvil i fred Henrik og tankerne går til de pårørende og alle dem der har arbejdet og været tæt på dig. Og det er ikke så få skal jeg hilse og sige!'.

I en udtalelse til Tivolis medarbejdere, som balletchef Peter Bo Bendixen har sendt rundt på mail, og som Ekstra Bladet har fået lov at bringe, giver han udtryk for, at de vil komme til at savne ham hos Tivoli.

'Det er med stor sorg og tungt hjerte, at jeg kan meddele, at Henrik Lyding er gået bort mandag aften efter kort tids sygdom. Henrik var omgivet af sin bror Carsten Lyding og venner fra sit private og professionelle liv, da han sov ind.

Henriks passion og kærlighed til Pantomimeteatret, dets historie og tradition, betød uendeligt meget for ham, ligesom for alle os der havde privilegiet af at arbejde sammen med ham dagligt. De Tivolimedarbejdere som har mødt Henrik på vores teater, i forbindelse med Tivoliskole eller i anden sammenhæng, har mærket hans smittende begejstring for vores unikke univers.

Henrik var Pantomimeteatrets sjæl og hjerte; han vil blive savnet af alle os, der havde glæden af at arbejde sammen med ham her på vores teater og i resten af Haven.'

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers