Annonce:
Annonce:

Hun kan sikre halv dansk sejr i aften

Halvt danske Victoria De Angelis stiller op for Italien ved Eurovision Song Contest. Skal man tro bookmakerne, hiver hun sejren hjem - også til Danmark

Dansk-italienske Victoria De Angeli er bookmakernes favorit til at vinde Eurovision Song Contest med sit band, Måneskin.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Måneskin.

Det hedder det hårdtslående rockband, der lørdag aften stiller op ved Eurovision Song Contest for Italien.

Navnet ikke bare lyder pæredansk. Det er det.

Det er 21-årige Victoria De Angelis, der har foreslået, at hende og hendes bandkammerater skulle kalde sig netop det.

Victoria De Angelis er halvt dansk. Hendes mor er dansker, og hendes far er italiener. Hun er vokset op og bor i dag i Rom, men rødderne til Danmark er i den grad intakte.


- Hele min mors familie er jo dansk, så jeg er i Danmark tre til fire gange om året, siger hun på helt fejlfrit dansk.

Annonce:

- Jeg elsker Danmark, og mit forhold til landet har påvirket min opvækst meget. I Italien har man en lidt mere konservativ mentalitet. Men med min danske baggrund har min familie altid sagt til mig, at det er i orden at være den, jeg er. Jeg skal bare være mig selv, og det har hjulpet mig meget, siger hun til Ekstra Bladet, få timer før det gør løs i Ahoy Arena i Rotterdam.


Det er ikke kun den danske mentalitet, Victoria De Angelis er vild med. Også musikscenen trækker i hende.

- Jeg er meget knyttet til Danmark. Jeg elsker alle koncerterne og de muligheder, der er for unge mennesker. Det er mega fedt. København er rigtig fed og sjov. Jeg kan godt lide tage til Christiania og sådan nogle steder, siger hun.

Victoria og hendes band har været med i den italienske udgave af 'X Factor', hvor de blev nummer to. Derfor er hun et ret kendt ansigt i Italien og har 600.000 følgere på Instagram. Foto: Jonas Olufson
Victoria og hendes band har været med i den italienske udgave af 'X Factor', hvor de blev nummer to. Derfor er hun et ret kendt ansigt i Italien og har 600.000 følgere på Instagram. Foto: Jonas Olufson
 

Måneskin ligger solidt foran de nærmeste konkurrenter, hvis man skal tro bookmakerne. Og ender det med italiensk sejr, bliver den også dansk.

- I hvert fald kvart, siger hun.

Måneskin

Det er mildt sagt svært for en italiener at sige Måneskin. Alligevel var det det bandnavn, Victoria De Angelis og gutterne i hendes band valgte.

- Da vi startede med at spille sammen, kunne vi ikke rigtigt finde på et navn. Vi prøvede rigtig mange forskellige navne på italiensk, men vi kunne ikke rigtigt lide dem, fortæller Victoria De Angelis med et grin.

- Drengene sagde til mig, at jeg bare skulle prøve at sige nogle seje ting på dansk. Så sagde jeg måneskin og forklarede, hvad det betød. Det syntes de var fedt, og så skulle vi hedde det.

A og Å
Victoria De Angelis garanterer, at de andre bandmedlemmer har lært at sige Måneskin, men det kniber for andre.

- Italienere kan ikke sige å, så folk siger 'maneskin' med a-lyd, siger den danske bassist, der synes, at navnet er vigtigt i forhold til sine danske rødder.

- Vi repræsenterer et lille stykke af Danmark med vores navn, og det er vigtigt for mig, fordi jeg er så knyttet til Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: