- Jeg har ingen venner på min egen alder

Simone Egeriis er kun 24, men føler sig som en på over 30

Simone stiller for tredje gang op i Grand Prix'et. Første gang var i 2010, anden gang i 2013 og nu for tredje gang i 2016. (Foto: Mogens Flindt)
Simone stiller for tredje gang op i Grand Prix'et. Første gang var i 2010, anden gang i 2013 og nu for tredje gang i 2016. (Foto: Mogens Flindt)

Siden hun var en lille pige, har Simone Egeriis sunget sig ind i danskernes hjerter. Karrieren blev skudt i gang med raketfart, da hun som bare 12-årig vandt talentkonkurrencen ’Scenen er din’.

Siden har hun sunget og sunget og oplevet mere end langt de fleste af hendes jævnaldrende. Og det kan man tydeligt mærke, når man taler med den smukke, velovervejede kvinde fra Slagelse.

- Min karriere har modnet mig rigtig meget. Jeg har skullet træffe nogle svære beslutninger i en tidlig alder, som har gjort, at jeg ikke kunne være barn, siger hun og uddyber.

- Jeg har fra en tidlig alder skullet tænke meget over, hvordan jeg var ude, og når jeg var til fester og sådan noget. Og det har nok også gjort, at jeg hurtigt blev moden og hele tiden overvejede, hvordan jeg fremstod over for andre mennesker.

De fik eget hashtag: Husker du Simones Bryster?

- Hvordan var det at blive voksen så hurtigt?

- For mig var det jo bare sådan, det var. Jeg har aldrig prøvet andet. Men det har været perfekt. Jeg er glad for, at jeg er moden, og hvis jeg skulle putte en alder på mig selv, ville det nok være et sted i 30’erne, siger Simone Egeriis, der også finder det naturligt at være sammen med mennesker, der er ældre end hende selv.

- Alle mine venner og veninder er over 30 år. Jeg har slet ikke nogen venner på min egen alder, og det er egentlig meget mærkeligt. Men sådan har det altid været. Også med kærester og sådan noget.

- Føler du, at du er gået glip af noget ved at blive voksen så hurtigt?

- Nej. Slet ikke. Jeg har været til de fester, jeg skulle, og har skabt mig tosset som alle andre. Så slet, slet ikke. Jeg har ikke misset noget.

- Du var kun 12 år, da du vandt ’Scenen er din’. Var det der, du tog et modenhedsmæssigt spring i forhold til dine veninder?

- Nej. Egentlig ikke. Jeg har faktisk aldrig rigtig været veninde-typen. Jeg er gået mine egne veje og har fundet en masse tryghed i at være i naturen i stedet for at være sammen med mennesker. Jeg var ikke den mest sociale person, men lige på det punkt har jeg taget lidt revanche. Jeg kan rigtig godt lide at være sammen med mennesker nu – især min familie, siger hun.

Spiltip: Stadig penge at hente på Simone

Helt fra karrierens spæde start har Simone Egeriis selv været med til at beslutte, hvad der skulle ske. Med god hjælp og støtte fra sin mor og far.

- Mine forældre gjorde meget ud af, at jeg skulle være barn, selv om jeg havde en karriere. Jeg skulle til børnefødselsdage og klassefester og sådan noget.

- Så jeg føler mig i den grad som et helt menneske i dag – og det skyldes da i høj grad, at mine forældre og min daværende manager skærmede mig for mange ting.

Selv om Simone føler sig som en ret voksen kvinde, er det biologiske ur ikke begyndt at tikke højt endnu.

- Jeg er jo kun 24, siger hun med et grin.

- Lige på det punkt føler jeg mig rigtig meget som en på 24. Men det kommer vel på et tidspunkt – og forhåbentlig inden for en overskuelig årrække. Men ikke lige nu. Og det samme med bryllup, siger Simone Egeriis, der i sommer flyttede i hus med sin kæreste.

Tredje gang bliver lykkens gang: Hun vinder i aften

Kæresten bakker op
- Vi fandt sammen første gang, da jeg var 17 år. Så havde vi en pause, men er sammen igen, så det er snart mange år, vi har kendt hinanden, siger Simone og kaster et blik på sin 29-årige kæreste, der holder sig ude af rampelyset, men helt diskret har bakket hende op i dagene op til Grand Prix’et.

- Hvornår føler du dig allermest voksen?

- Jeg har følt mig meget moden her under Grand Prix’et. Jeg har prøvet rigtig meget i forhold til mange af de andre deltagere. Så jeg kan fornemme, at jeg er meget rolig i forhold til nogle af dem.

- Og hvad med det modsatte. Hvornår føler du dig virkelig ung?

- Det gjorde jeg blandt andet på min fødselsdag for 14 dage siden. Når mine forældre kommer om morgenen med flag og gaver, kan jeg godt stadig føle mig som en lille, tiårig pige. Og det kan faktisk også være rart.

Så lidt tjener Grand Prixstjerner