Jeg ville eje millioner: Dansedarlingen Silas kæmper for tyrkiske gadehunde

Ny organisation som skal formidle adoption af gadehunde, og Susanne Lana er blandt dem, der bidrager

Silas Holst har inden for de seneste 14 dage været med til at formidle syv hundeadoptioner til Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan
Silas Holst har inden for de seneste 14 dage været med til at formidle syv hundeadoptioner til Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

- Der sker mange mærkelige ting i Tyrkiet - blandt andet har nogle tyrkere en vane med bare at smide deres hunde ud i bjergene, når de er trætte af dem - eller skal flytte og ikke mener, at de kan have dem med. Det betyder tusindvis af gadehunde, som hutler sig igennem tilværelsen med sygdomme og underernæring til følge. Og de hunde vil vi gerne være med til at give et nyt hjem i Danmark, erklærer Silas Holst.

Fruity, som Silas fandt i Tyrkiet som sølle gadehund, lever i dag et ’luksus-liv’ i Brønshøj. privatfoto
Fruity, som Silas fandt i Tyrkiet som sølle gadehund, lever i dag et ’luksus-liv’ i Brønshøj. privatfoto
 

Den danske dansedarling er en af initiativtagerne til foreningen ’Tyrkiske gadehunde - second home dogs’, som har stiftende møde mandag aften.

Her vil kendte som ukendte møde frem og være med til - også økonomisk - at bidrage til den nye organisation. Entrebilletten koster 600 kr. , og herudover kan man købe mad, drikke, make up, smykker, kunst, og dansetimer – for nu at nævne noget – hvis man altså har husket den store pengepung.

Frutie
For lige som at understrege alvoren, dukker Susanne Lana op og synger: ’Jeg ville eje millioner, hvis tårer var guld’. Det skal nok for skillingerne til at rulle til fordel for de hjemløse hunde i Tyrkiet.

 

Silas bruger 7000 på at redde gadehund

Måske kan den 70-årige Susanne Lana synge 'millionerne' hem til de tyrkiske gadehunde. Foto: Finn Frandsen
Måske kan den 70-årige Susanne Lana synge 'millionerne' hem til de tyrkiske gadehunde. Foto: Finn Frandsen
 

Men der er meget andet underholdning. Blandt andet synger operasanger Jens Christian Wandt og Szhirley.

- Da Johannes og jeg fandt vores hund, Frutie i Tyrkiet, gik det op for os, dels hvor mange hunde, der lever et sølle liv der, dels hvor meget besvær, der er forbundet med at få en hund med til Danmark. Tyrkerne har en anden kultur end danskerne, og hunde har ikke noget særlig høj status her, derfor blev vi enige med flere andre om, at lave denne organisation, der kunne være med til at formidle adoption af gadehunde i Danmark, forklarer Silas.

Johannes og Silas: Vi tog jalousi-diskussionerne i begyndelsen af forholdet

Ifølge danse- og musicalstjernen er der tale om hunde, som er velegnede familiehunde, idet de er vant til at gå op ad turister for at få lidt at spise.

Dyr adoption
En hund, som skal til Danmark, skal først på internat i tre måneder og tjekkes for sygdomme samt få vacciner og papirer i orden. Det vil vores organisation hjælpe til med. Allerede nu - inden vi er gået i luften - har vi inden for de seneste 14 dage formidlet syv adoptioner, så der er mange mennesker, der vældigt gerne vil hjælpe disse hunde til et bedre liv, mener han.

Silas Holst: Frutie er min julegave

På sigt er det organisationens drøm at få eget internat i Tyrkiet, men den drøm kræver penge, og dem har de ikke endnu. Men efter mandag aften, hvor Silas Holst og Lone Vorborg kl. 20 har trommet gæster sammen på MAD CPH på Vesterbrogade i København, vil der nok være lagt en bund i kassen.

- Alle de penge, vi får ind, går ubeskåret til internatpleje, foder, dyrlægeregninger og adoptions-omkostninger, fastslår Silas Holst.

Ny EB tv-serie: De kendte og køterne

Også 90'er ikonet Steven Seagal har et ømt punkt for dyrs ve og vel. I november 2013 kunne actionhelten ikke stå for en rumænsk gadehund og valgte at adoptere dyret. Se mere i indslaget her. (Video: Ritzau)

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU