Joakim Ingversen om aftenens MGP: Det bliver årets fest

Tv-værten elsker at arbejde med børn og nyder deres umiddelbarhed

En af aftenens grupper er Bracelet, som, udover danske Rebecca Krogmann, består af ABBA-ikonet Benny Anderssons børnebørn Feliz og Charlie Grönvall

For præcis en uge siden, var det de voksne, der indtog scenen i Forum Horsens, da Melodi Grand Prix 2016 skulle finde en vinder!

Det var som bekendt Lighthouse X, der vandt - og Annette Heick og hendes meget omtalte look, der løb med al opmærksomheden.
Annette om zombie-kritik: - Jeg er højrøvet ligeglad
Lighthouse X vinder Dansk Melodi Grand Prix

Men i aften er det endelig ungernes tur til at fyre den af til årets MGP. Sofie Østergaard og Joakim Ingversen er værter på showet, der med garanti ikke bliver kedeligt.

Her er MGP-værterne

- Hvad kan vi forvente os af årets MGP - altså ud over ti sange og én vinder?

- Man kan forvente årets fest. Det bliver jeg simpelt hen nødt til at sige. De her unger får bare den vildeste oplevelse. Salen er fuld, når de skal fyre den af. Og det er altså nogle virkelig gode sange, der er med i år. Jeg går totalt og nynner med, og de er bare så søde de unger. Så man kan forvente noget virkelig virkelig fedt, siger Joakim Ingversen uden tøven.

- MGP har tradition for at gå noget mere til den med fis og ballade, end de voksne gør til deres Grand Prix. Bliver det også sådan i år?

- Ja... det gør det nok. Og jeg kan sige, at både Sofie og jeg kan jo godt danse. Så måske der er noget med det også. Men så siger jeg heller ikke mere, griner MGP-værten, der privat danner par med en anden Sofie, nemlig 'X Factor'-værten Sofie Linde.

Nu står de frem - Vi har været kærester længe

- Hvad er fedt ved at lave tv til børn?

- Noget af de fedeste er, at børn taler lige ud af posen. Jeg bliver overrasket hver gang. Hvis jeg stillet et dårlig spørgsmål, så svarer de også dårligt. De svarer præcis på det, de hører. De har ikke en ny bog eller noget, de skal promovere, som voksne tit har, når de er i tv. De er bundærlige, og det er så fedt, siger Joakim Ingversen.

- Betyder det, at man skal gøre sig ekstra umage?

- Man skal i hvert fald forberede sig godt. Det skal man altid, når man laver tv. Men når det er børn, man arbejder med, ved man bare aldrig rigtig, hvad man får. Og det er ret fantastisk. De holder ikke en samtale kørende for høflighedens skyld. De svarer på det, man spørger om og ikke mere. I sommer lavede jeg ' Sommer Summarum' og der er det jo live, så der kunne virkelig ske nogle sindssyge ting, siger tv-værten, der også kan forvente direkte svar fra de optrædende unger i aften.

Det er klokken 20, at DR1 viser MGP.

Sofie Østergaard og Joakim Ingversen er værter ved årets MGP i Horsens. (Foto: DR/Foto: Agnete Schlichtkrull )
Sofie Østergaard og Joakim Ingversen er værter ved årets MGP i Horsens. (Foto: DR/Foto: Agnete Schlichtkrull )